rishi kapoor

Levkemiji podlegla legenda bollywooda

B.K./STA
30. 4. 2020, 10.29
Posodobljeno: 30. 4. 2020, 10.31
Deli članek:

V 68. letu starosti je danes zjutraj umrl indijski igralec Rishi Kapoor.

Profimedia
Rishi Kapoor

Bollywoodski zvezdnik Rishi Kapoor, ki je izhajal iz znane družine igralcev, producentov in režiserjev, si je številne oboževalce pridobil z vlogami romantičnih junakov. Preminil je po daljši bitki z rakom, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Naš dragi Rishi Kapoor je preminil mirno ... danes po dveletnem boju z levkemijo," je v izjavi za javnost zapisala njegova družina.

Njegov igralski kolega Amitabh Bachchan je ob novici o Kapoorjevi smrti prek Twitterja sporočil: "Strt sem."

Rishi Kapoor se je rodil 4. septembra 1952. Na filmu je debitiral v 70. letih minulega stoletja v filmu Mera Naam Joker (Moje ime je Joker), ki ga je režiral njegov oče Raj Kapoor, ki je v filmu tudi sam zaigral. Za vlogo je prejel indijsko nacionalno nagrado za najboljšega otroškega igralca.

Zaslovel je z vlogami romantičnih junakov, s katerimi je v kinematografe pritegnil množice svojih oboževalcev. Med njegovimi največjimi uspešnicami sta romantična komedija Bobby iz leta 1973 in komedija Amar Akbar Anthony iz leta 1977. V poznejših letih se je kot vsestranski igralec izkazal tudi v drugačnih vlogah.

Potem ko so mu leta 2018 odkrili raka, se je zdravil v New Yorku, a si je želel nadaljevati s snemanjem indijske različice hollywoodskega filma Pripravnik iz leta 2015. Ta mesec se je bil prisiljen vrniti se v bolnišnico. Tam je, kot navaja njegova družina, ohranil vedrino do zadnjega dneva ter "zabaval zdravnike in zdravstveno osebje".

Igralec je tudi njegov sin Ranbir Kapoor.