Sprememba zakonodaje

FOTO: To je naslednji džihadist, ki bo zakorakal na prostost, če ...

R.T.
6. 2. 2020, 08.47
Posodobljeno: 6. 2. 2020, 08.55
Deli članek:

Časa imajo do 27. februarja.

Britanska policija
Mohamed Zahir Khan

Obsojeni terorist bo kmalu spet na ulicah Velike Britanije, če v britanskem parlamentu v zadnjem trenutku ne spremenijo zakonodaje. Časa imajo do 27. februarja.

Le dan pozneje bo namreč znova na prostosti Mohamed Zahir Khan iz Birminghama, ki je za rešetkami preživel štiri leta in pol. Zaenkrat je v veljavi zakonodaja, ki prestopnikom kazen avtomatsko skrajša za polovico.

Khana so za zapahe strpali zaradi spodbujanja terorističnih dejanj, razpečevanja terorističnega gradiva in širjenja verskega sovraštva.

42-letnik je na spletu pozival k zažiganju šiitov, druge nevernike pa svaril pred "resnično vojno". Razpisal se je tudi o mučeništvu, zapisu pa dodal zastavo Islamske države.

Tudi le polovico

V nedeljo je v južnem londonskem predmestju Streatham smrt z mačeto zabodel dve osebi 20-letni Sudesh Amman, ki je padel pod streli policistov. Za zapahi je bil do januarja, v zapor pa so ga strpali zaradi posedovanja raznih terorističnih dokumentov. Novembra 2018 je bil obsojen na tri leta in štiri mesece zapora, a je odslužil le polovico.