13,95 milijona evrov

Najdragocenejše božično drevo so postavili v hotelu Kempinski Bahia v španskem mestu Marbella. Gre za drevo, ki so ga okrasili s številnimi diamanti, dragocenimi kamni in prestižnim nakitom. Vsak okrasek je bil ročno izdelan in okrašen z rdečimi, belimi, rožnatimi ter črnimi diamanti, postavitev drevesca pa je potekala pod taktirko Debbie Wingham. Na jelko so obesili tudi nakit znamk Bulgari, Cartier, Van Cleef & Srpels, čokoladne flaminge, peresa in stekleničke parfuma.

10 milijonov evrov

10 milijonov evrov
economic.indiatimes
The Emirates Palace Hotel

Emirates Palace Hotel v Abu Dabiju je luksuzni hotel, ki se ponaša s sedmimi zvezdicami. V nastanitev so vključeni butler, zasebno letalo in še marsikaj, kar bivanje gostov povzdigne na raven večjih užitkov. Temu prestižu primerno so si zamislili tudi okrasitev božičnega drevesca, ki ga zaljšajo smaragdi, diamanti in biseri.

1,6 milijona evrov

1.6milijona evrov
topbigworld.blogspot.com
Takashimaya Department Store-Preserved Rose Mini Christmas tree

Tale bleščeči iglavček, ki je krasil veleblagovnico Takashimaya v Singapurju, je po mnenju obiskovalcev dokaz, da ni pomembna velikost božičnega drevesa, ampak njegova lepota. Postavili so ga na posebno mizico, narejeno iz cvetov in okrašeno s 400 dragocenimi diamanti. Pod drevesom so se skrivala še posebna darila za vse božične nakupovalce.

1,4 milijona evrov

1.4 milijona evrov
topbigworld.blogspot.com
Ginza Takinaka

Tale posebna božična skulptura, ki je krasila japonsko draguljarno, je delo oblikovalke Ginze Tanaka. Nekoliko drugačno praznično drevesce je bilo okrašeno z 240 redkimi in dragocenimi dragulji, 24-karatnim zlatom ter diamanti in biseri. Nič čudnega, da je pred časom pristalo na četrtem mestu lestvice najdražjih božičnih dreves na svetu.

50.000 evrov

50 tisoč evrov
financesonline.com
Hotel Sofitel London St. James

Tale mojstrovina je krasila preddverje hotela Sofitel London St. James. Božično drevo, izdelano iz tankega kovinskega ogrodja, je krasilo okoli 200 miniaturnih stekleničk iz 24-karatnega zlata. V njih pa seveda prestižni konjak.