Za navijače

VIDEO: Tudi na minus 11 ºC: eden od razlogov, zakaj obožujejo Luko Dončića

T.L.
22. 1. 2019, 07.42
Posodobljeno: 22. 1. 2019, 08.29
Deli članek:

Pred tekmo, ki je Mavericsi niso zaključili po svojih željah, je Luka presenetil navijače.

Profimedia
Luka Dončić

Luka Dončić se je z včerajšnjo tekmo, ki so jo Dallas Mavericsi odigrali proti Milwaukeeju, zapisal tudi v zgodovino NBA lige: postal je namreč drugi najmlajši košarkar v ligi NBA s prvim trojnim dvojčkom. 19-letni Luka se je na tekmi, ki jo je njegova ekipa sicer izgubila, dosegel 18 točk, 11 skokov in 10 podaj. Kot so zapisali v ligi NBA, je bil Luka star natanko 19 let in 327 dni. Dallasa je sicer proti Milwaukeeju izgubil s 106:116, danes pa jih že čaka tekma proti ekipi Los Angeles Clippers.

Kljub osebnemu dosežku pa je bil Luka po tekmi razočaran nad svojo predstavo na igrišču. V slačilnici je po tekmi pojasnil novinarjem, da je bil razočaran predvsem nad svojim metom iz igre. "Gotovo sem igral slabo. Sem dosegel trojni dvojček, ampak bi raje videl, da bi zmagali, sploh nisem igral dobro," so Dončićeve besede po tekmi prenesli novinarji ESPN. 

Reuters
Luka Dončić je bil razočaran nad svojo igro, predvsem z metom na koš iz igre.

Vedno čas za navijače

Ni skrivnost, da je Luka v ZDA zelo priljubljen, in to ne le v "domačem" Dallasu. Tudi sicer imajo igralci in navijači "konkurenčnih" klubov za Luko več ali manj le izbrane besede. Eden od razlogov, da je Luka zelo priljubljen predvsem pri navijačih Dallasa, je poleg mladostne razigranosti na in izven igrišča tudi čas, ki ga vedno nameni navijačem. Tako se je včeraj še pred tekmo vrnil iz dvorane in si na minus 11 stopinjah Celzija vzel čas, da je delil avtograme navijačem, ki so čakali nanj pred dvorano.