Sporna izjava

Lewis Hamilton užalil njuno domovanje. Nista ostala tiho

J.P.
20. 12. 2018, 15.26
Posodobljeno: 20. 12. 2018, 15.26
Deli članek:

Par, ki živi v njegovi stari hiši, pravi, da je zvezdnik formule 1 izgubil stik z resničnostjo.

Profimedia
Nekdanje domovanje Lewisa Hamiltona. Plakete ni več.

Te dni si domovanje, kjer je nekoč bival Lewis Hamilton (33) – njegova družina se je tja vselila, ko je imel 12 let –, lastita Trevor  Lugmayer (73) in njegova žena Valerie (76). Hiša stoji v mestu Stevenage, ki ga je med nedavno podelitvijo BBC-jevih nagrad športnih osebnosti leta dirkač označil za slum. Pozneje se je moral za to opravičiti – kot je dejal, je izbral napačne osebe. Lugmayerjeva s tem nista zadovoljna.

Razburil je prebivalce mesta

Profimedia
Lewis Hamilton

»Stevenage je ljubek kraj z veliko šarma in prijaznih ljudi. Nikakor ni slum. Ne morem verjeti, da je res rekel to. Ima vse pritikline, ki bi si jih lahko poželel,« je dejal Trevor, Valerie pa: »Si pa upa. To nikakor ni slum. Precej pretresena sem. Tu je povsem lepo.«

Nekoč se je hiša ponašala z napisom, da je v njej med letoma 1997 in 2001 živel dirkač formule 1 Lewis Hamilton. Prizidek ji je naredil konec.

Razkošna hiša

Trevor je navdušenec nad formulo 1. »Ko je živel tu, je hiša imela šest spalnic in štiri kopalnice. Tu je živel, ko je dobil prvo pogodbo od moštva Mercedes. Njegov oče Anthony je zgradil garažo za avtomobil. In ko mu je uspelo, je očetu kupil sosednjo hišo.«

Čeprav se je preselil, par na svoj naslov še vedno dobiva njegovo pošto. Prepričana sta, da ga je izjava stala kar nekaj oboževalcev iz omenjenega kraja.