Izdajalec v policijskih vrstah

Podpredsednik hrvaškega parlamenta vpleten v škandal s prostitutkami

G.G.
2. 10. 2018, 14.31
Posodobljeno: 2. 10. 2018, 14.35
Deli članek:

Hrvaški mediji so se razpisali o primeru elitne prostitucije, ki je pred leti že dočakal epilog pred sodiščem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Leta 2011 je bil zaradi organizacije prostitucije na dve leti zaporne kazi obsojen nekdanji maser hrvaške košarkarske reprezentance Nebojša Perunović. Primer je bil odmeven, saj so bila v »mrežo« elitnih »prodajalk ljubezni« vpletena znana imena, od košarkarjev in politikov do estradnikov.

Škandal je te dni na površje dvignila revija Nacional, ki je objavila pikantne podrobnosti iz policijske preiskave. Najbolj vroč je podatek, da naj bi organizatorjem prostitucije informacije o tajni policijski preiskavi dajal kar takratni namestnik generalnega direktorja policija in aktualni podpredsednik hrvaškega parlamenta Milijan Brkić. Policisti naj bi ga takrat razkrili, a ga je po Nacionalovih navedbah zaščitil takratni minister za notranje zadeve Tomislav Karamarko, strankarski kolega iz HDZ. 

Sojenje Perunoviću je bilo sicer zaprto za javnost, kljub temu pa se je govorilo o več imenih. Hrvaški mediji so pisali o Simoni Gotovac, Maji Morales, Isabelli Kim Popović in tudi o obtoženi Sari Sikirić. Prostitucija je potekala v Perunovićevih salonih za masažo, v hotelskih sobah in na jahtah, za »srečanje« pa je bilo potrebno odšteti od 300 pa vse do 3500 evrov.