Tesla

Muska na cedilu pustili Savdijci, cena je referenca na marihuano

J.P.
29. 9. 2018, 14.56
Posodobljeno: 29. 9. 2018, 14.58
Deli članek:

Imeli so ustni dogovor, ki pa je očitno propadel.

Profimedia
Elon Musk

Elon Musk je bil prepričan, da bo lahko delnice Tesle umaknil iz javne prodaje na borzi. 7. avgusta je celo tvitnil, da je zagotovil financiranje za odkup vseh delnic po ceni 420 dolarjev (približno 357 evrov) na delnico. Ustanovitelj ter glavni izvršni direktor omenjenega podjetja naj bi se dogovoril s Savdijci, za rezervo pa naj bi imel še svojo investicijo v njegovo drugo podjetje Space X. Taisti savdijski sklad, ki deluje v imenu savdijske vlade, je v začetku tega meseca v ameriško podjetje Lucid Motors, ki se ukvarja s proizvodnjo električnih avtomobilov, vložil milijon dolarjev (približno 854.000 evrov). Kar je mogoče razumeti kot signal, da se umika od Tesle in Muska.

Referenca na marihuano

Včeraj smo poročali, da je ameriški Zvezni preiskovalni urad (FBI) Muska obtožil goljufije z vrednostnimi papirji, češ da je z omenjenim tvitom zavajal vlagatelje. Preiskovalcem naj bi pojasnil, da je cena delnice referenca na marihuano (v ZDA 20. april, 420 in 4:20 povezujejo z marihuano) in da je upal, da bo s potezo navdušil svoje dekle. Kot poročajo tuji mediji, naj bi po njegovih izračunih cena znašala 419 dolarjev, a jo je iz prej omenjenega razloga zaokrožil navzgor.

Zavrnil ponudbo

CNBC je pozneje poročal, da bi se lahko Musk pogodil z ameriško Komisijo za vrednostne papirje in borzo – krivde mu ne bi bilo treba priznati, plačal bi le globo in za dve leti svoj položaj prepustil nekomu drugemu. Ponudbo je zavrnil. Komisija si zdaj prizadeva, da bi mu prepovedali upravljati z javnimi podjetji, med katere sodi tudi Tesla.