Wikileaks

Pamela: Kanye, pomagaj Julianu, ubiti ga hočejo

R.T.
14. 5. 2018, 08.29
Posodobljeno: 14. 5. 2018, 14.30
Deli članek:

Pamela Anderson se boji za žvižgačevo življenje, zato kolega estradnika roti za pomoč.

Reuters
Pamela Anderson, Kanye West in Julian Assange.

Igralka in aktivistka Pamela Anderson je že nekaj časa ena izmed najglasnejših zaveznikov ustanovitelja portala Wikileaks, Avstralca Juliana Assangea. Medtem ko Assange zaprt v prostorih ekvadorske ambasade v Londonu čaka na svoj usodo, ga Pamela redno obiskuje in mu prinaša novice, priboljške in toplo dlan.

Sedaj pa je kanadska igralka prestrašena. V odprtem pismu ameriškega pevca in producenta Kanyeta Westa roti, naj ji pomaga pri Assangevi osvoboditvi.

“Pozdravljen Kanye,” začne Pamela. “Upam, da si dobro. Zanimalo me je, kaj misliš o Julianu Assangeu. Jaz ga podpiram in vem, da ceniš svobodo govora. Izpostavljenost v Ameriki je zanj dobra, saj ga hočejo zapreti do konca življenja, ali še huje, ker je obelodanil korupcijo v vladah. Mislim, da ga hočejo ubiti. To je mučenje. Že šest let je zaklenjen v majhni sobici v Londonu na ekvadorski ambasadi. Sedaj pa ne sme več dobivati obiskov. Nima interneta, ne more sprejemati telefonskih klicev. Stiskajo ga. Genij je. Resnični svetovni voditelj, ki je všeč mladim. Zato želim poiskati več glasov zanj in deliti njegov boj. Javna podpora bi ga lahko osvobodila.”

Assange je zaradi komentiranja aktualnih političnih zadev nedavno ostal brez dostopa do interneta. V ekvadorski ambasadi se sicer uradno skriva zaradi pregona pvedske policije, ki ga išče zaradi domnevnih spolnih napadov na dve Švedinji.

Pevec se na odprto pismo še ni odzval.