Dunaj v šoku

Truplo 7-letnice našli v smetnjaku, v teku je lov za pošastjo

R.T.
14. 5. 2018, 08.30
Posodobljeno: 14. 5. 2018, 09.33
Deli članek:

Dunaj je v soboto pretresla najdba trupla od petka pogrešane 7-letne deklice. Mesto si še ni opomoglo, njen krvnik pa se še vedno skriva pred očmi policije.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Na Dunaju pretreseni in šokirani prebivalci še vedno žalujejo za umorjeno 7-letnico, katere truplo so v soboto našli v zabojniku za smeti. Mala Hadishat je v petek izginila z igrišča v bližini doma, kjer se je pogosto igrala s svojimi sorojenci in prijatelji. Na igrišču v dunajskem okrožju Döbling, kjer je bilo vsakodnevno slišati glasen otroški smeh in veselje, je včeraj vladala smrtna tišina.

»Ure in ure smo neuspešno prečesavali igrišče in širšo okolico. Lahko samo upamo, da bo policija storila prijela in ga za dolgo časa postavila na hladno,« je za Kronenzeitung povedal stric umorjene deklice, ki želi ostati anonimen.

Na Hadishat je v času izginotja pazil njen 17-letni brat, saj je bila mati, ki prihaja iz Čečenije, zaposlena z drugimi otroki. Poleg 7-letnice in njenega starejšega brata mora namreč skrbeti še za pet otrok, pri čemer pa nima pomoči svojega moža, ki trenutno v Italiji prestaja zaporno kazen. Sosedje družino sicer opisujejo kot zelo ljubečo.

Območje najdbe trupla je bilo včeraj polno sveč, plišastih igrač in cvetja, medtem ko so lokalno prebivalstvo zasliševali preiskovalci. Lov za pošastjo, ki je vzela malo Hadishat, se je šele začel.