Zanimivosti

Zlata radgonska penina – svetovni šampion!

Oglasno sporočilo
14. 5. 2018, 08.17
Posodobljeno: 14. 5. 2018, 08.17
Deli članek:

V Ljubljani je od 13. do 15. aprila potekalo jubilejno 60. mednarodno ocenjevanje vin - Vino Ljubljana. Zmagovalka med penečimi vini je Zlata radgonska penina rose, ki ji je strokovna komisija podelila naziv svetovnega šampiona.

Zmagovalka mednarodnega ocenjevanja penin - Zlata radgonska penina rose!

Z nazivom SVETOVNI ŠAMPION se tako sedaj lahko pohvali penina, ki jo najdemo na trgovskih policah širom Slovenije. Gre za penino, pridelano po klasični metodi iz modrega pinota; in ravno dejstvo, da je kot najboljši bil ocenjen rose, prijetno preseneča in razveseljuje.

»Nagrajena penina je rezultat strokovnega dela, vlaganja v tehnologijo in nenazadnje vlaganja v znanje. V Radgonskih goricah so in smo vedno sledili trendom na področju enologije. V zadnjih letih precej vlagamo in skrbimo za razvoj znanja, za kar sem še posebej hvaležna upravi, torej direktorju in seveda lastnikom, ki nam to omogočajo. Predvsem pa sem ponosna, da je letošnja nagrajena penina rose. Vsi, ki se ukvarjamo s pridelavo penin, vemo, da je pridelava rose penin nekoliko bolj zahtevna v primerjavi z belimi peninami, zato je doseženi naziv še toliko večje priznanje,« pravi enologinja Radgonskih goric, Klavdija Topolovec Špur.

Na letošnjem ocenjevanju vin Vino Ljubljana je sodelovalo 425 vzorcev iz 23 različnih držav

Ocenjevala jih je komisija 45-ih degustatorjev, ki prihajajo iz 15 različnih držav.Vino Ljubljana poteka pod pokroviteljstvom mednarodnih organizacij OIV (Mednarodna organizacija za trto in vino), UIE (Mednarodna zveza enologov iz Pariza) in VINOFED (Svetovna federacija vinskih ocenjevanj s sedežem v Kanadi).

Zlata radgonska penina rose 2012 se je v zadnjem letu dni dobro odrezala tudi na nekaterih drugih mednarodnih ocenjevanjih

Na tekmovanju 'Great American International Wine Competition 2018' je prejela kar dvojno zlato medaljo, na tekmovanju 'Vino Slovenija 2017' zlato medaljo, v 'San Franciscu 2017' in 'Glass of Bubbly 2017' pa srebrni medalji!