Hudič v nebesih

VIDEO: Srhljiv posnetek izstrelitve, »neuničljiv« Satan 2 v zraku

R.T.
30. 3. 2018, 16.58
Posodobljeno: 30. 3. 2018, 17.12
Deli članek:

Rusija je testirala izstrelitev svoje nove medcelinske balistične rakete Sarmat, za katero Putin pravi, da lahko doseže kateri koli cilj na Zemlji.

Profim
Satan 2

Ruski predsednik Vladimir Putin je že na začetku meseca razkril, da je ruska vojska začela z dejavnim testiranjem nove medcelinske balistične rakete Sarmat, ki so ji na zahodu nadeli ime Satan. Raketa Satan 2, na katero je seveda možno pritrditi jedrske konice, pravzaprav 15 njih, če smo natančni, tehta več kot 100 ton in je trenutno največja balistična raketa na svetu.

Videoposnetek testiranja s kozmodroma Pleseck na severu Rusije, ki ga je objavilo rusko obrambno ministrstvo, je naravnost zastrašujoč. Uničujoč projektil se je počasi »priplazil« iz podzemnega bunkerja, nad tlemi nekoliko zastal in se nato izgubil v oblaku dima.

Če gre verjeti Putinovim besedam, lahko Satan 2 doseže kateri koli cilj Zemlji, je praktično »neuničljiv« in lahko uniči ozemlje v velikosti Teksasa. Trenutno je še v fazi testiranja, za uporabo pa naj bi bil pripravljen do leta 2021.