Molk

Donald Trump ostal brez twitterja

T.L.
3. 11. 2017, 07.51
Posodobljeno: 3. 11. 2017, 09.04
Deli članek:

Brez skrbi, ameriški predsednik se ni odločil, da bo omejil svoje zapise na družbenem omrežju, ki so ga že večkrat spravili v težave. Za deaktivacijo Trumpovega profila je kriv eden od zaposlenih v podjetju Twitter.

Profimedia
Nobenega dvoma ni, da se je Rusija vmešavala v volitve z namenom pomagati sedanjemu predsedniku Donaldu Trumpu, ugotavljajo ameriške obveščevalne agencije.

Twitter račun @realdonaldtrump ameriškega predsednika Donalda Trumpa je bil "nenamerno deaktiviran" za 11 minut, za kar je kriv eden od zaposlenih v podjetju Twitter Inc, so v četrtek sporočili iz podjetja. Šlo je za napako, so sporočili iz podjetja.

"Odkrili smo, da je to storil uslužbenec, zadolžen za podporo strankam, celovita preiskava že poteka," so zapisali v podjetju, kjer še dodajajo, da bodo z ustreznimi ukrepi preprečili, da bi se kaj podobnega zgodilo tudi v prihodnosti. Uslužbenec je to storil na svoj zadnji dan v službi.

Uporabniki twitterja pa z zapisi slavijo uslužbenca, ki je deaktiviral Trumpov profil in, kot zapišejo, za 11 minut ZDA in svetu prinesel mir. Nekaj odzivov si preberite spodaj. 

Predstavnik Twitterja je za medije zavrnil dodatna pojasnila, Bela hiša pa se še na zaplet ni odzvala. Uradni, predsedniški twitter profil Donalda Trumpa @POTUS je ves čas deloval brez težav.

S tvitom pomagal teroristu

Trump ima na twitterju 41,7 milijonov sledilcev. Za njegov stil zapisov na twitterju je značilno, da najprej svojo misel zapiše, nato pa o njej šele razmisli oziroma se posvetuje o primernosti zapisa. S svojimi zapisi pogosto obračunava s političnimi in drugimi nasprotniki, ki mu stopijo na pot, zadnjo kritiko pa si je zaradi svojega zapisa na twitterju prislužil, ko je za napadalca iz New Yorka, 29-letnega Uzbekistanca Sayfulla Saipova, na twitteju zapisal, da si zasluži smrtno kazen. S tem pa je, kot so opozorili odvetniki, otežil delo tožilcev, in kar bodo lahko napadalčevi odvetniki uporabili na sodišču v njegovo korist.