Oster odgovor

Srečanje s Trumpom ni pomagalo. Putin: Zmanjkalo nam je potrpljenja

T.L.
30. 7. 2017, 20.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Rusi odgovarjajo na nove ameriške sankcije.

Profimedia

Potem ko so ZDA minuli teden dale zeleno luč za zaostritev sankcij zoper Rusijo in je ta najavila, da bo med drugim v povračilo zahtevala zmanjšanje števila ameriških diplomatov, je predsednik Vladimir Putin povedal tudi točno številko. 

Putin je povedal, da pričakuje, da bo Rusijo zapustilo 755 ameriških diplomatov, kar je višje število od sprva pričakovanega.

Putin je v intervjuju za televizijsko mrežo Rossiya 1 še dejal, da je Rusiji potrpljenja, ki je čakalo na izboljšanje odnosov z ZDA, zmanjkalo.

"Čakali smo kar nekaj časa, da bi morda prišlo do spremembe na bolje, močno smo upali, da se bo situacija nekako preobrnila, vendar pa, če sodimo po vsem skupaj, se to ne bo zgodilo kmalu," je dejal Putin po poročanju New York Timsa. In dodal: "Odločil sem se, da je napočil čas, da pokažemo, da ne bomo puščali ničesar neodgovorjeno."

"Ameriška stran je potegnila potezo, ki je - mislim, da je to potrebno poudariti - nismo z ničemer spodbudili, in s tem poslabšala rusko-ameriške odnose. Vključuje nezakonite omejitve, poskuse vplivanja na druge države po svetu, vključno z našimi zavezniki, ki si želijo razvoja in vzdrževanja odnosov z Rusijo," je po poročanju Russia Today dejal Putin. 

Nove sankcije ZDA proti Rusiji čakajo le še na podpis predsednika Donalda Trumpa.