NEPRIMERNO

Srbski kritiki Vučiću namenili osmrtnico

sr
19. 7. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na srbskih družbenih omrežjih so kritiki objavili lažno osmrtnico za srbskega predsednika Aleksandra Vučića.

Reuters
Vučić je dejal, da je ne samo živ in zdrav, ampak tudi dobre volje.

Predstavniki srbske vlade so objavo ostro kritizirali, medtem ko se je sam Vučić odzval precej hladno. »Naš Vučić je umrl. Naš ljubi Vučić, naj te angeli za vedno ohranijo v žveplenem jezeru,« med drugim piše v osmrtnici.

"Naš Vučić je umrl. Naš ljubi Vučić, naj te angeli za vedno ohranijo v žveplenem jezeru," med drugim piše v osmrtnici.

VLADO SKRBI

Podpredsednica srbske vlade Zorana Mihajlović je osmrtnico označila kot vrhunec dva meseca trajajoče kampanje proti novemu predsedniku države, ki je položaj nastopil konec maja. Tovrstno sovraštvo je brez primere v zgodovini države, je bila kritična. Prvi podpredsednik srbske vlade in zunanji minister Ivica Dačić je medtem dejal, da osmrtnica neposredno spodkopava državne in nacionalne interese Srbije.

VUČIČ MIRNO IN HLADNO

Sam Vučić je ob robu obiska v Washingtonu dejal, da je ne samo živ in zdrav, ampak tudi dobre volje. »Živ sem in dovolj zdrav, da se močno sekirajo, ker me ne morejo premagati,« je dejal novinarjem. Zanimivo je, da je bil minuli teden 29-letni moški obsojen na osem mesecev zapora, ker je v začetku leta na družbenem omrežju objavil grožnje mladoletni Vučićevi hčerki. Spomnimo, da je Vučić, ki je bil od leta 2014 predsednik vlade, prepričljivo zmagal na aprilskih predsedniških volitvah. Kritiki mu očitajo preveliko oblast in avtoritarne težnje.