V zaporu molčal

Hrvaški nogometaš je član zloglasnih Pink Panterjev

uk
19. 7. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Daria so ujeli v Švici in je prvi znani hrvaški državljan, ki je član zloglasne balkanske kriminalne združbe Pink Panter.

Arhiv
Dario bo najverjetneje odsedel dlje časa tudi v hrvaškem zaporu.

Dario Šušak je bil nekoč zelo nadobuden nogometni up kluba Croatia Sesvete. Očitno pa je že pred leti zašel v kriminalne vode in končal celo pri eni najhujših roparskih skupin. Pred časom so ga namreč aretirali v Švici, natančneje v St. Gallenu, ker je načrtoval rop zlatarne. Zdaj pa so ga švicarske oblasti predale Hrvaški. Tožilstvo je bilo prepričano, da je Dario del ene od skupin, ki sestavljajo tako imenovane Pink Panterje.

PINK PANTER

Mednarodno skupino roparjev, ki v glavnem napadajo zlatarne in podobno, naj bi ustanovili bivši pripadniki srbske vojske. Po nekaterih podatkih naj bi bili vpleteni predvsem Arkanovi tigri. Ime Pink Panter so jim nadeli pri Interpolu, ker jih je njihov način ropanja spominjal na istoimenski film. Skupina je dejavna praktično po vsem svetu, do zdaj pa naj bi nakradli za več kot 500 milijonov evrov zlata, nakita, draguljev ... Po nekaterih podatkih naj ne bi šlo za eno skupino, ampak za posamezne celice, tudi posameznike, ki se dogovorijo za neki rop, izdelajo načrt in si nato razdelijo denar.

Arhiv
Policija je očitno imela informacijo, da je v St. Gallenu zloglasna skupina.

KAZEN

Dario Šušak je bil zaradi načrtovanja ropa obsojen na leto in mesec dni zaporne kazni, poleg tega bo imel pet let prepoved vstopa v Švico. Po informacijah medijev je Dario vseskozi zatrjeval, da je nedolžen, drugače pa naj bi med celotnim postopkom v glavnem molčal. Prav gotovo se zaveda, kaj bi se mu zgodilo, če bi spregovoril o svojih pajdaših.

Medtem ko je skupina čakala na odločitev sodišča v St. Gallenu, je eden od zapornikov prepilil rešetke in pobegnil iz zapora. Policija ga še išče.

ARETACIJA

Šušak je bil aretiran z Markom Sudcem in še dvema moškima v eni od kavarn v St. Gallenu. Pri Šušku je policija našla tudi orodje za vlamljanje. Kot kaže, so policisti dobili informacijo, da Šušak in ostali želijo vdreti v sef luksuznega hotela Bad Horn, iz katerega so želeli ukrasti dragulje. Imeli naj bi informacije, da je v sefu večja količina draguljev.

ROP V ISTEM HOTELU

Le malo pred aretacijo Šuška in ostalih je skupina neznancev oropala recepcijo hotela Bad Horn in policija domneva, da naj bi to storili prav aretirani, a jim tega ni uspelo dokazati. Takrat so oboroženi moški od receptorja zahtevali denar, a jim je uspelo odnesti le majhno količino denarja.

STARI ZNANEC POLICIJE

Šušak je bil v preteklosti že obsojen na zaporno kazen. V zloglasni aferi Offside leta 2011 je bil obtožen, da je s skupino soobsojencev prirejal nogometne tekme, in takrat je odsedel osem mesecev. Vrniti je moral tudi 15.500 evrov. Proti njemu pa še poteka postopek, saj je bil skupaj s še dvema moškima (z Željkom Vrbatom in Darkom Lučućem) obtožen petih ropov, med drugim milijonskega ropa Splitske banke.