V senci napada

VIDEO: Nov posnetek brutalnega napada in "nevtralizacije"

T.L.
8. 6. 2017, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Opozorilo: posnetek je zelo nazoren. V Veliki Britaniji v senci brutalnega terorističnega napada v Londonu potekajo predčasne parlamentarne volitve.

Reuters
Teroristični napad v Londonu.

V Veliki Britaniji danes potekajo predčasne parlamentarne volitve, na katerih bodo izbrali predstavnike v 650-članski spodnji dom parlamenta. 

Na Otoku in ne le v Londonu pa še vedno odmeva brutalen teroristični napad, ki se je zgodil v soboto zvečer in v katerem je umrlo osem ljudi. V javnosti se je zdaj pojavil posnetek nadzornih kamer, ki kaže brutalnost sobotnega napada in hitrost policijskega posredovanja. Opozarjamo, da je posnetek zelo nazoren.

Pešec, ki so ga triji napadalci z noži "naskočili" preden so jih pokosili streli policije, je, kot je razbrati iz posnetka, preživel.

Trije džihadistični napadalci so na Stoney Street pritekli za moškim in ga napadli z noži. Presenečni moški se je zrušil na asfalt, posnetek pa še kaže, kako so napadenemu priskočili na pomoč mimoidoči, eden od njih je nad napadalce očitno "spustil" psa. Takoj je prihitela policija in, kot kažejo kamere, napadalce, če uporabimo jezik policije, "nevtralizrala”.

Sicer pa je britanska policija v sredo v povezavi s terorističnim napadom aretirala tri nove osumljence: dva so pridržali zaradi suma priprave terorističnih dejanj, tretjega pa zaradi suma posedovanja prepovedanih drog in trgovine z njimi, poročanje britanske policije povzema STA. Aretacije so bile omejene na predmestje Ilford v vzhodnem delu Londona.

V povezavi z napadom v Manchestru prejšnji mesec pa so aretirali 20-letnega moškega, ki se je sam predal policiji.