V primeru dežja

Vse je odvisno od današnjega dne: »Če se Medard kislo drži, do konca meseca ni sončnih dni«

J.P./STA
8. 6. 2017, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pratike ga imajo pogosto v zobeh. »Če na Medarda dežuje, 40 dni naletuje,« »če se Medard kislo drži, do konca meseca ni sončnih dni,« in »ako na Medarda deži, se grozdje do brente skazi,« so le nekatere.

Profimedia
»Če na Medarda dežuje, 40 dni naletuje.« Kot kaže, ne bo.

K sreči vremenska napoved za danes pravi, da bo pretežno jasno. Popoldne se bo tu in tam prehodno zmerno pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo v južni Sloveniji dokaj sončno, drugod se bo oblačnost prehodno povečala. Popoldne lahko v hribovitem svetu severne Slovenije nastanejo posamezne kratkotrajne plohe. V nedeljo bo sprva zmerno oblačno, čez dan pa večinoma sončno.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Alpami se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah s severnimi vetrovi doteka k nam bolj suh in postopno spet toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, burja ob severnem Jadranu bo ponehala. Jutri bo precej jasno in topleje.

Biovreme: Vremenski vpliv bo danes ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.