NOVI UKREPI

Stiskanje prebivalstva nemoteno naprej

M.K.
21. 5. 2017, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Grški parlament je v četrtek pozno ponoči sprejel nove »varčevalne« ukrepe, s katerimi naj bi letno prihranili 4,9 milijarde evrov.

Reuters
Ciprasova vlada se je povsem predala nareku tujih posojilodajalcev.

Te ukrepe so jim vsilili mednarodni posojilodajalci, saj država potrebuje novo tranšo mednarodnih posojil. V 300-članskem grškem parlamentu je za novo varčevanje glasovalo 153 poslancev, 128 jih je bilo proti, 19 pa se jih je vzdržalo.

Reuters
V Grčiji je potekala 48-urna stavka javnih uslužbencev, s katero so želeli preprečiti sprejem novih ukrepov.

Brutalni varčevalni ukrepi, ki jih vedno znova narekujejo mednarodne institucije, dokazujejo, da tem ni mar za grško ljudstvo, ki se še bolj utaplja v vse večjih dolgovih prav zaradi »varčevalnih« ukrepov, ki naj bi zmanjševali zadolženost države.

Katastrofalni rezultati

Rezultati kažejo povsem drugačno sliko. Ne samo da se je zadolženost države v času »varčevanja« povečala za več kot 70 odstotkov, še hujše je, da je to enormno prizadelo življenjski standard ljudi; tako hudo, da 95 odstotkov Grkov pravi, da finančno težko preživi skozi mesec. Zaradi izjemne rasti zadolženosti, ki še enkrat več na laž postavlja uspešnost tovrstnih mednarodnih ekonomskih predlogov, celo IMF zdaj predlaga odpis dolgov, brez katerega država ne bo mogla zadihati.