McDonalds

V hrani našli človeški zob, a ostajajo na trgu

K.A./STA
1. 5. 2017, 08.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano McDonalds vendarle ne bo odprodala svojega deleža v japonski enoti.

Reuters

Restavracije na Japonskem je pretresla serija škandalov s kontaminirano hrano in posledično padec prodaje, vendar se je stanje v zadnjem obdobju izboljšalo, ugotavlja ameriški lastnik.

Ameriška veriga ima v podjetju McDonalds Japan trenutno 50-odstotni lastniški delež. Lani je sporočila, da namerava ta delež odprodati, potem ko se je poslovanje na Japonskem po seriji škandalov precej poslabšalo. Med drugim so v krompirčku odkrili človeški zob, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po incidentih je McDonalds na Japonskem zaprl več restavracij in zabeležil prvo izgubo v zadnjem desetletju.

Minuli teden pa je ameriško podjetje sporočilo, da si je japonski trg opomogel, zato so načrte o odprodaji deleža opustili. "Pred kratkim smo končali pregled našega lastniškega deleža v McDonalds Japan in sprejeli odločitev, da v tem trenutku ne nadaljujemo s transakcijo," je sporočil glavni finančnik verige Kevin Ozan.

"Verjamemo, da imamo prave sposobnosti in načrte osredotočanja na stranke, da lahko še naprej širimo poslovanje na Japonskem. Verjamemo tudi, da bo trg nadaljeval močan zagon," je dodal.

McDonalds je v prvem letošnjem četrtletju okrepil dobiček, predvsem na račun rasti v ključnih regijah, med drugim v ZDA in na Kitajskem.