Oborožen do zob

FOTO: Kaj so priče povedale o 17-letnem strelcu, sinu lokalnega politika

T.L.
16. 3. 2017, 20.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V strelskem pohodu je ranil tudi ravnatelja šole. Na srečo je strelec kmalu pristal v rokah policije.

Profimedia
Strelca so hitro prijeli.

V streljanju na srednji šoli v francoskem mestu Grasse so bili ranjeni štirje ljudje. Na krvav pohod se je odpravil 17-letni dijak, oborožen s tremi kosi strelnega orožja in dvema granatama, ki so ga oblasti na srečo kmalu aretirale. Med drugim je ranil tudi ravnatelja šole Alexis de Tocqueville.

Priče so za televizijo BFM TV povedale: "Zavladala je popolna panika. Ko je streljal, je bil štiri do pet metrov oddaljen od nas. Mislili smo, da se nam približuje. Slišali smo njegovo vpitje." Dijak je za televizijo še dejal, da je strelca poznal le navidez. Da je deloval nežen in zelo zadržan, nikoli ni izstopal po drznosti.

Najstnik naj bi bil sin lokalnega politika, poročajo francoski mediji. Dogodek ni povezan s terorizmom, so zagotovile oblasti. Vse kaže, da je bil 17-letnik obseden z gledanjem posnetkov množičnih streljanj, ki so se dogajala po ZDA. Sicer pa napadalca policija doslej ni obravnavala. 

Najstnik je julija na svojem facebook profilu objavil fotografiji dveh strelcev krvavega ameriškega masakra, ki se je zgodil leta 1999 na ameriški šoli Columbine High School. Pred mesecem dni je objavil še posnetke varnostnih kamer šole, ki so prikazali strelca med napadom. Da najstnika navdušujejo krvavi napadi kaže tudi podatek, da je na svojem twitter profilu, kjer ima sicer le štiri zapise, nazadnje delil posnetek lanskega terorističnega napada s tovornjakom iz Nice.