Opomnik

Putin je Netanjahuja opomnil, da se naj posveti aktualnim težavam

T.L.
10. 3. 2017, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zgodilo se je na njunem srečanju v Moskvi.

Profimedia
Netanjahu in Putin v Moskvi.

V Moskvi se je k predsedniku Vladimirju Putinu na obisku v četrtek ustavil tudi izraelski premier Benjamin Netanjahu, ki si je s svojimi izjavami prislužil opomin ruskega predsednika, da je čas, da se izraelski premier raje ukvarja s sedanjostjo in ne preteklostjo. 

Putin in Netanjahu sta govorila o različnih vprašanjih, tudi o boju proti terorizmu, krizi v Siriji ter odnosu med Izraelom in Iranom. Putin je kolegu najprej čestital ob judovskem prazniku purim, ki je povezan s Perzijo, kar je Netanjahu "zagrabil" in dejal, da je Perzija pred 2500 leti skušala uničiti judovsko ljudstvo in da v tem ni uspela, pri tem pa poudaril, da Iran, kot naslednik Perzije, danes skuša uničiti judovsko državo. "To priznavajo tako jasno, kot je le mogoče in je napisano črno na belem v njihovih časopisih," je bil jasne Izraelec. Dodal je, da ima zdaj Izrael svoje ozemlje in  vojsko, s katero lahko brani to ozemlje. 

Na tej točki pa ga je Putin opomnil, da se je to dogajalo daleč v preteklosti in da mi danes živimo v drugačnem svetu ter mu predlagal, da razpravljata o aktualnih težavah v regiji.