Nikamor brez dvigala

Saudski kralj potuje s 459 tonami prtljage

S.R.
27. 2. 2017, 21.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kralj Salman bin Abdul Aziz se je ta teden odpravil na devetdnevni obisk Indonezije. Največjo muslimansko državo bo obiskal prvič po 46 letih.

Profimedia
Savdski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud

Kralj Salman je na pot seveda odšel dobro pripravljen. Po poročanju indonezijskih medijev naj bi s sabo vzel 459 ton prtljage, vključno z dvema limuzinama Mercedes-Benz in električnima dvigaloma. Adji Gunawan iz letalske družbe, zadolžene za prevzem vseh »potrebščin«, je dejala, da je podjetje za to delo skupno zaposlilo 572 delavcev.

Profimedia
Kraljeva družina na obisku v Maleziji.

Savdska kraljeva družina je znana po ekstravagantnem slogu. Salman je na obisku v Washingtonu leta 2015 denimo zakupil vseh 222 sob v hotelu Four Season, ki je eden najbolj luksuznih v regiji. Istega leta so ga okarali domačini na francoski rivieri, saj so morale oblasti zanj in njegovo 1.000 oseb težko spremstvo zaradi varnosti in zasebnosti za tri dni zapreti eno od plaž. Župan mesta se je takrat celo pritožil francoskemu predsedniku, češ da je savdska druščina v nezakonitem poskusu namestitve dvigala beton zlila neposredno na pesek.

Podobno številčno druščino ta teden pričakujejo v Indoneziji. Po poročanju medijev naj bi skupina štela 1.500 ljudi, vključno z 10 ministri, 25 princi in vsaj 100 varnostniki.