"Kriva je Merklova"

Muslimane primerjal z nacisti: "Kristjanom grozi iztrebljenje"

R.T.
26. 12. 2016, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Francoski akademik obupuje nad nemško kanclerko Angelo Merkel.

Reuters
Ogorčen je, da Angela Merkel ne vidi podobnosti med ravnanjem nacistov in džihadisti.

S peresom se je dr. Guy Milliere (66), profesor na pariški Sorbonni, lotil nemške kanclerke Angele Merkel (62).

V nedolgo tega objavljenem eseju je po poročanju britanskega Expressa dr. Guy Milliere zapisal, da se je ustalilo le 34.000 migrantov od 1,2 milijona, kolikor jih je v Nemčijo prispelo med letoma 2014 in 2015. In da je Angeli Merkel kljub zaskrbljeni Nemčiji vseeno preveč lahko, saj da je ustvarila krizo velikanskih razsežnosti. Če ne vidi vzporednic med Judi, ki so jih iztrebljali nacisti, in kristjani, ki jim grozijo muslimani, kot je zapisal, potem je še bolj 'v temi', kot se zdi.

Če ne vidi vzporednic med Judi, ki so jih iztrebljali nacisti, in kristjani, ki jim grozijo muslimani, kot je zapisal, potem je še bolj 'v temi', kot se zdi.

Morala bi odstopiti

Profesor je grožnjo, ki jo predstavlja Islamska država, primerjal z nacističnim gibanjem, ki je zanetilo drugo svetovno vojno, zato je ogorčen, da si Merklova sploh drzne pomisliti, da bi znova kandidirala in da bi morala, kot je zapisal, osramočena odstopiti, kot bi se gotovo zgodilo v kateri drugi državi.

Dr. Milliere prav tako napoveduje skorajšnji zlom nemškega gospodarstva, saj begunci ne bodo tako zlahka nadomestili usposobljenih Nemcev, človeški kapital pa je glavni vir dohodka. Nemci si ne upajo spregovoriti, je še zapisal: bojijo se beguncev in 'policije politične korektnosti'. »Velika večina Nemcev noče videti, da je Nemčija v vojni, ki ji jo je razglasil neusmiljeni sovražnik. Nočejo videti, da je bila Zahodni civilizaciji napovedana vojna. Sprejeli so poraz in sklonjenih glav počnejo, kar hočejo džihadisti: podrejajo se.«