Znova

Saj ni res, pa je: salmonela zdaj v mesu čevapčičev

T.L.
17. 11. 2016, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po okuženem piščančjem mesu danes odjeknila informacija o okuženem mesu za pripravo čevapčičev. Poraja se vprašanje, kakšno meso se prihaja na trgovske police.

Profimedia
Meso je bilo okuženo.

Hrvaško pretresa nova afera s salmonelo: po včerajšnji objavi, ko potrošniki niso bili pravočasno obveščeni, da je piščančje meso okuženo s salmonelo, se zgodba ponavlja. Tokrat s mesnim pripravkom za čevapčiče.

Med nadzorom hrane živalskega porekla, ki ga izvaja hrvaško ministrstvo za kmetijstvo, so v vzorcu mesnega pripravka telečjih čevapčičev z rokom uporabe do 12.11.2016 ,potrdili prisotnost salmonele, poroča Večernji list.

Vzorec so 10. novembra letos vzeli v Konzumovi prodajalni na Reki. Analizo so končali 16. novembra na hrvaškem veterinarskem zavodu, torej štiri dni po preteku roka uporabe čevapčičev. Zdaj poteka nadzor prostora, kjer so čevapčiče pripravili, je pa bilo pripravljeno več kot 32 kilogramov mase za čevapčiče.

Iz Konzuma so potrošnikom poslali sporočilo, v katerem so se potrošnikom opravičili, jih prosili, da vrnejo izdelek v trgovino in pojasnili, da po njihovih informacijah zaradi okuženega mesa nihče ni imel težav.