Kanibalizem

Oče bi rad le eno kost sina, ki naj bi ga pojedli v zaporu

J.P.
15. 10. 2016, 11.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Obupani oče trdi, da je njegov sin končal na krožniku kanibalov.

Youtube, zajem zaslonske slike
Juan Carlos Herrera

Juan Carlos Herrera je o domnevni usodi svojega sina spregovoril na obisku zapora v venezuelski zvezni državi Tachira, potem ko je bila končana mesec dni trajajoča vstaja.

Zapornik, ki naj bi resnico o njegovem sinu delil z očetom, naj bi bil s kladivom prisiljen, da je jedel meso dveh žrtev. 

Kot je dejal, naj bi mu priče povedale za umor njegovega sina, Juana Carlosa Herrere ml. Umor naj bi se zgodil za zidovi tamkajšnjega zapora, kjer je njegov sin prestajal zaporno kazen zaradi ropa. »Mojega sina in še enega zapornika je zajelo 40 ljudi. Zabadali so jih in obesili, da so izkrvaveli, nato pa jih je Dorancel pokončal in z njimi nahranil druge zapornike,« je oče obtožil Dorancela Vargasa, ki je v zaporu zaradi kanibalizma zaprt od leta 1999. Zapornik, ki naj bi resnico o njegovem sinu delil z očetom, naj bi bil s kladivom prisiljen, da je jedel meso dveh žrtev. »Najbolj me boli, da sina ne morem pokopati, da mu ne morem dati krščanskega pogreba. Prosim vas, da mi daste vsaj eno kost, da ga lahko pokopljemo in s tem ublažimo bolečino.«

Oblasti so potrdila, da sta Herrera ml. in sojetnik Anthony Correa res pogrešana, vsakršne namige o domnevnem kanibalizmu pa zanikajo. Anonimni vir pa je za Fox News povedal, da so govorice resnične: dva zapornika naj bi pojedli sojetniki in se znebili njunih kosti. Razrezal naj bi ju ravno Dorancel.

Vstaja

8. septembra je skupina zapornikov zaradi prenatrpanosti za talce vzela osem obiskovalcev in dva paznika ter zahtevala, da oblasti nekaj zapornikov premestijo. V zaporu, v katerem je prostora za 120 jetnikov, naj bi jih bilo kar 350. Vstaja se je končala 7. oktobra, ko se je vlada strinjala, da premesti 16 zapornikov.