Kje je?

Policija na nogah: iščejo Sirca, ne vedo, ali nosi s sabo eksploziv

T.L.
9. 10. 2016, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V mestu Chemnitz še vedno izredne razmere: policija išče pobeglega 22-letnega osumljenca, pri katerem so v stanovanju odkrili eksploziv.

polizei.sachsen.de
Albakra so prijeli.

Nemška policija še vedno ne ve, kje se nahaja Jaber Albakr. Gre za 22-letnega Sirca, ki je pobegnil pred policijo potem, ko so v sobotnih obsežnih preiskavah v mestu Chemnitz v njegovem stanovanju našli večjo količino zelo močnega eksploziva. Sumijo, da je Albakr pripravljal teroristični napad.

Policija nadaljuje s preiskovanjem lokacij v mestu in na spletni strani tudi objavili fotografijo iskanega moškega. Ob tem so zapisali opozorilo, da je iskani Sirec nevaren in prosijo meščane, da jim takoj sporočijo, če ga kjerkoli opazijo.

Ima pri sebi eksploziv?

Pri vsem skupaj je najbolj nerodno, da policija ne ve, ali je Jaber na beg vzel tudi eksploziv, ki bi la lahko sprožil kjerkoli. V njegovem stanovanju so našli triaceton triperoksid (TATP) , ki med teroristi velja za priljubljeno izbiro ob pripravi terorističnih napadov in je še bolj nevaren od eksploziva TNT.

Policija je okoli 15.30 ure na twitterju objavila, da je na delu še vedno posebna delovna skupina policije in da obstajajo znaki navezovanja stikov z osumljencem. Kdo in kje naj bi z osumljencem stike navezoval, pa policija - razumljivo - ni razkrila. 

Sicer pa so v sobotni obsežni policijski akciji aretirali tri druge moške sirskega rodu, medtem pa so dva že izpustili, eden pa ostaja v priporu. Vsi trije naj bi bili sodelavci iskanega Albakra, še ocenjuje policija.