Grozljivo

Jackson me je sedem let zlorabljal

uk
16. 9. 2016, 21.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Plesalec in koreograf za slavne Wade Robson (33) je spregovoril o zlorabah, ki naj bi jih doživel s strani pokojnega zvezdnika Michaela Jacksona. Trdi, da je bil Michael vodja večje pedofilske mreže.

Facebook
Jacksonov Neverland je bila prefinjena past za mladoletne otroke.

Wade je povedal, da je Michael Jackson vodil eno najbolj prefinjenih pedofilskih mrež, kar jih svet pozna. V ozadju pa naj bi bili Michaelovi podjetji MJJ Productions in MJJ Ventures. Obe naj bi bili po Wadovem mnenju ustvarjeni zaradi dveh razlogov. Prvi je bil legalno upravljanje denarja in Michaelove multimedijske lastnine, drugi pa ukvarjanje z zlorabo otrok. Tako vsaj trdi Wade, ki trenutno toži obe podjetji.

Zlorabe

Ljudstvo proti Michaelu Jacksonu 
Leta 2005 se je začel proces proti pevcu zaradi domnevne zlorabe 13-letnega Gavina Arviza. Jacksona so obtožili spolne zlorabe mladoletne osebe ter celo ugrabitve dečka in njegove družine. 13. junija 2005 so bile obtožbe proti njemu zavrnjene, Jackson pa je bil spoznan za nedolžnega. 

Podjetji MJJ Productions in MJJ Ventures sta po svetu izvajali razna plesna in pevska tekmovanja za otroke. Na takšen način naj bi se v Michaelovo mrežo ujel tudi Wade. Wade je Jacksona spoznal, ko je bil star komaj pet let. »Ta tekmovanja so bila specifično narejena, da locirajo, zvabijo in zapeljejo žrtve,« je dejal Wade in dodal, da je za vse skupaj skrbela Jacksonova asistentka Norma Staikos.

»Norma je bila njegova 'madame', ki je Jacksonu vozila otroke.« Norma je bila tudi tista, ki je kontaktirala Robsonovo mater, ko je s sinom prišla v ZDA. Wade je namreč Jacksona spoznal dve leti prej v Avstraliji, ko je zmagal na enem od plesnih tekmovanj, ki ga je organiziralo podjetje MJJ Productions. Dve leti kasneje je Wade na Jacksonovo povabilo prišel v ZDA in Norma ga je odpeljala k Michaelu v njegov Neverland.

Wade trdi, da je Michael postavil Neverland izključno zato, da je lahko tam zlorabljal otroke. Robson je leta kasneje povedal, da ga je Michael zlorabljal približno sedem let. Zlorabe so se nehale, ko je prišel v puberteto in kralja popa ni več seksualno zanimal. Wade pa naj ne bi bil edini otrok, ki ga je Jackson na takšen način zvabil v svoje mreže.

Facebook
Wada so obtožili, da je šel v tožbo samo zaradi denarja.

Sistem

Norma Staikos naj bi poklicala starše in jim dejala, da je njihov otrok izjemno talentiran ter da bi ga rad spoznal sam Michael Jackson. Michael je plačal vse stroške prevoza, hrane in tako naprej. Tako je Staikosova starše in otroke zvabila v Neverland. Starši so dobili posebno spalnico, dečki pa svoje sobe, kjer naj bi jih Jackson nato zlorabljal.

Robson je sicer sprva zagovarjal Jacksona in zanikal, da bi ga pevec kadarkoli zlorabil, kasneje pa je vendarle spremenil zgodbo. »Šele ko sem sam dobil sina, sem se nekako sprijaznil, da je to, kar je počel z menoj, narobe,« je priznal Robson. »Ni dvoma, Neverland je bila dobro premišljena past za otroke.«

Robsonovo zgodbo je potrdila tudi bivša služkinja v Neverlandu, ki je povedala, da je videla Robsona in Jacksona skupaj pod prho.

Pranje možganov

"Nisem zatrl tega, kar je počel z mano, ampak bil sem psihološko in čustveno nezmožen razumeti, da gre za spolno zlorabo."

Michael je Robsonu govoril, da ga ljubi in da gre za izraz njune ljubezni. S fantom, ki niti ni razumel dobro, kaj se dogaja, je mojstrsko manipuliral in mu grozil, da če bo komurkoli kaj povedal, bo to pomenilo konec njune kariere, česar se je Robson bal. »Nisem zatrl tega, kar je počel z mano, ampak bil sem psihološko in čustveno nezmožen razumeti, da gre za spolno zlorabo,« je pojasnil Robson. Michael je očitno dečka tako zmanipuliral, da ta ni mogel doumeti, da ga dejansko zlorablja. »Šele po rojstvu svojega sina sem začel razumeti, kako bi se počutil jaz, če bi to nekdo počel njemu. Zato sem se odločil, da spregovorim.«

Molk in denar

Pri obeh podjetjih so Robsonove navedbe seveda ostro zavrnili in ga obtožili, da mu gre samo za denar. Koreograf je dejal, da če bi bilo to res, bi denar poskušal izmolsti že precej prej. »Mislite, da bi sebe in družino peljal skozi vse skupaj, če bi mi šlo samo za denar? Dvaindvajset let sem živel v tišini in tega ne morem več držati v sebi.« Sodišče v Los Angelesu je sicer Robsonovo tožbo proti Michaelu že zavrnilo, saj naj bi predolgo čakal na vložitev tožbe na sodišče. Zato je zdaj tožil obe podjetji, ki bi po njegovem mnenju lahko zaščitili otroke pred zlorabami.