Svet

Pred sinom vzela prevelik odmerek heroina

A.K.
10. 9. 2016, 17.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Fotografije, ki so zaokrožile po spletu, so šokirale ZDA.

East Liverpool Police Department
Fotografija je požela veliko različnih odzivov, vse od zgroženosti pa do sočustovanja z otrokom, kar pa je bil tudi cilj policije, saj je s tem želela opozoriti na problematiko odvisnosti od drog.

Fotografije, ki krožijo po družbenih omrežjih, pričajo o travmatičnem dogodku, ki je zaznamoval 4-letnega fanta.

Šokantne fotografije, ki jih je posnela policija v Ohiu, so se hitro razširile po Facebooku. Policija je delila prizor, da bi opozorila na strašne razmere heroinske odvisnosti, ki se širi po Ameriki kot epidemija.

Na fotografijah v avtomobilu spredaj sedita starša, ki sta vzela prevelik odmerek heroina, zadaj pa sedi njun sin, ki prizor tiho opazuje. Policija je na kraj tragedije prišla po anonimni prijavi. Predpostavljajo, da se je mati nesrečnega otroka prva predozirala in da jo je soprog, ki je bil prav tako odvisnik in je prav tako vzel prevelik odmerek, želel peljati v bolnišnico, a sta oba na poti padla v nezavest.

Socialna služba je otroka že prevzela, starša pa so odpeljali v bolnišnico. Čeprav fotografije niso ravno prijetne na pogled, je policija mnenja, da s takšnim prizorom lahko šokira ameriško javnost in jo tako opozori na vse večji problem s drogo, predvsem heroinom, zaradi katerega tam tedensko umre vsaj 20 ljudi.