Potres

Bijejo bitko s časom, katastrofa vse bolj kaže "pravi obraz"

T.L./STA
25. 8. 2016, 21.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vodja civilne zaščite Fabrizio Curcio je izrazil bojazen, da bo potres terjal več življenj kot tisti v L'Aquili pred šestimi leti, ko je umrlo 309 oseb.

Reuters
Potres, Italija, naravna, katastrofa

Število smrtnih žrtev silovitega potresa, ki je v sredo prizadel osrednjo Italijo, se je po podatkih pristojnih povzpelo na 250. Oblasti se bojijo, da se bo število žrtev še povečalo.

Vodja civilne zaščite Fabrizio Curcio je pred tem izrazil bojazen, da bo potres terjal več življenj kot tisti v L'Aquili pred šestimi leti, ko je umrlo 309 oseb.

Bitka s časom

Upanje, da bi pod ruševinami še našli preživele, se z vsako uro zmanjšuje. Ko gre za število umrlih, bi lahko bil tokratni potres še hujši od tistega v L'Aquili, je dejal Curcio.

Reuters
Popotresno uničenje.

Reševalci bijejo bitko s časom, pri čemer njihovo delo otežuje nadaljnje tresenje tal. Največ mrtvih so doslej našli v krajih Amatrice in Accumoli v deželi Lacij ter v okolici mesta Pecara del Tronto v deželi Marke. Močno prizadeta je tudi Umbrija.

Izpod ruševin so izkopali okoli 200 preživelih, kakih 270 oseb se zaradi ran zdravi v bolnišnicah.

Reuters
Pogled na opustošeno območje.

Med mrtvimi tudi tujci

Koliko ljudi je še zasutih ali pogrešanih, ni jasno. Kot je pojasnil Curcio, je ugotavljanje tega še posebej zahtevno zaradi poletnega časa, ko prizadeti kraji pritegnejo veliko turistov.

Med mrtvimi so tudi tujci; smrt enega španskega in petih romunskih državljanov so že potrdili na zunanjih ministrstvih v Madridu in Bukarešti.