Teroristična grožnja

Tudi v Benetkah in na Dunaju poostreni varnostni ukrepi

M.K./STA
4. 8. 2016, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Benetkah bodo v času filmskega festivala, ki bo potekal od 31. avgusta do 10. septembra, zaradi naraščajočega terorizma poostrili varnostne ukrepe. Podobno so se odločili na Dunaju, kjer bo prihodnji četrtek v Stadthalle nastopila Rihanna.

Profimedia
Policijska patrulja v Benetkah.

V času beneškega festivala bo okrog območja, kjer poteka večina dogodkov, t.i. rdeča cona. Oboževalci, ki bodo želeli občudovati zvezdnike, pa bodo morali skozi varnostno kontrolo, je napovedal šef policije v mestu na vodi Angelo Sanna. Dodatne kontrole bodo tudi pri vhodu h kino dvoranam, v katerih prikazujejo festivalske filme.

Za poostrene varnostne ukrepe so se v Benetkah odločili po nedavnih napadih v Nici in Münchnu. So pa varnost v zadnjih tednih že okrepili pri nekaterih drugih dogodkih, med drugim pri prireditvi, povezani s 500-letnico ustanovitve judovskega geta.

Profimedia
Avstrijska policija pri nadzoru uporablja tudi mikro kamere.

Na koncert brez nahrbtnikov, verižic in kovinskih pasov

Na Dunaju so okrepljene varnostne ukrepe napovedali organizatorji prihajajočega Rihanninega koncerta, ki so postavili nekaj jasnih pravil. Na prizorišče ne bodo dovolili torbic, nahrbtnikov, denarnic z verižicami in kovinskih pasov oziroma "vseh predmetov, ki niso nujno potrebni". Ob tem so poudarili tudi, da ni mogoče pričakovati, da bodo zagotovili hrambo prepovedanih predmetov. Obiskovalci se morajo tako pripraviti na daljše vrste pri varnostni kontroli.