EgyptAir

Zmeda! Grki sporočajo, da ne gre za ostanke strmoglavljenega letala

G.G./STA
19. 5. 2016, 19.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko je kapitan ene izmed ladij že popoldne sporočil, da so našli rešilne jopiče, je egiptovska letalska družba EgyptAir sporočila, da so blizu grškega otoka Karpatos našli ostanke njenega potniškega letala, ki je s 66 ljudmi na krovu danes strmoglavilo v Sredozemskem morju. Zdaj pa Grki sporočajo, da najdbe v morju ne pripadajo pogrešanemu letalu.

Facebook / Tarek Wahba
Ena od ladij je našla rešilna jopiča in druge ostanke, za katero so mislili, da pripadajo pogrešanemu letalu.

"Egiptovsko ministrstvo za civilno letalstvo je pravkar prejelo uradno pismo egiptovskega zunanjega ministrstva, v katerem so potrdili, da so našli razbitine pogrešanega letala," je sporočila letalska družba na Twitterju. Dodali so, da na gladini morja plavajo reševalni jopiči in deli plastike.

Grška vojske je pred tem sporočila, da so razbitine opazili okoli 420 kilometrov jugovzhodno od Karpatosa. Toda novo sporočilo grških oblasti navaja, da je preiskava pokazala, da ne gre za ostanke letala, ki bi pripadali pogrešanemu airbusu egiptovske družbe EgyptAir.

Letalo, ki je bilo na poti v Kairo, je vzletelo iz Pariza v sredo ob 23.09, z radarja pa je izginilo danes ob 2.30 po srednjeevropskem času, ko je že bilo v egiptovskem zračnem prostoru.

Reuters
Letalo pred vzletom ni imelo tehničnih težav.

Vzrok strmoglavljenja še ni znan, oblasti v Kairu pa menijo, da je bolj kot tehnična napaka verjeten teroristični napad.

Na letalu je bilo 56 potnikov, med njimi dva dojenčka in otrok, sedem članov posadke in trije varnostniki. Med potniki je bilo 30 Egipčanov, 15 Francozov, dva Iračana in po en državljan Velike Britanije, Belgije, Portugalske, Kuvajta, Savdske Arabije, Sudana, Čada, Alžirije in Kanade.