Predsedniška kampanja v ZDA

Video: Nasprotniki Trumpa nad policijo

M.K./STA
29. 4. 2016, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Protesti na predvolilnem zborovanju republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa so v četrtek v Kaliforniji postali nasilni. Prijeli so 20 protestnikov.

Profimedia

Med Trumpovim postankom v okrožju Orange County v Kaliforniji se je pred prizoriščem zborovanja zbralo na stotine nasprotnikov Donalda Trumpa. Protestniki so metali kamne, pri čemer so uničili najmanj en policijski avto. Predrli so pnevmatike policijskim terenskim vozilom in jih skušali prevrniti.

Policija Orange Countyja je sporočila, da se je do večera protest končal in da so prijeli 20 ljudi. Huje poškodovanih ni bilo.

Nekateri protestniki so nosili ameriške in mehiške zastave in ena skupina je s klopcami blokirala dovoz na avtocesto.

Profimedia
Donald Trump: "Vrnil se bom."

Po shodu se je Trump okrožju Orange County zahvalil za to, da so ga gostili. "Nocoj se je zbralo 31.000 ljudi, a mnogi niso dobili prostora. Vrnil se bom," je zapisal na Twitterju.

Strankarske volitve v ameriški zvezni državi Kalifornija, ki je ena največjih in daje veliko delegatskih glasov, bodo 7. junija. Zmaga v Kaliforniji je ključna za Trumpa, ki si želi na republikanski konvenciji julija v Clevelandu zagotoviti strankarsko predsedniško nominacijo.