Svet

Zakaj je Ivana zadavila svojo 8-letno hčerko?

Sašo Avramovič
7. 3. 2016, 18.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Očim Ivane Majstrović, ki je umorila hčerko Natalijo, nato pa naredila samomor, je povedal, da se Ivana nikoli ni pritoževala nad soprogom in da to verjetno ni bil povod za dejanje.

Arhiv Svet24
Pokojna Natalija Majstorović

Ivana Majstorović je v torek prejšnji teden v družinski hiši v srbski Sokobanji najprej zadavila svojo osemletno hčerko Natalijo, zatem pa se je obesila. Njuni trupli je policija našla, potem ko bilo prijavljeno njuno izginotje. 

Zapisnik z obdukcije naj bi bil v naslednjih dneh dostavljen na višje tožilstvo v Nišu, ki vodi preiskavo.

Prva, ki je ugotovila, da je nekaj narobe, je bila Ivanina mati Gordana. Njo so namreč poklicali iz šole in jo vprašali, zakaj njena vnukinja ni prišla k pouku in zakaj se hčerka (Ivana) ne javi na telefon. Gordana je takoj odšla do svojega moža in poklicala sta policijo.

Napisala dve poslovilni pismi

Policisti so se takoj odzvali in na podstrešju v hiši najprej našli mrtvo mater, ki se je obesila z električnim kablom, nato pa še truplo nesrečne osemletne deklice, ki je bilo skrito v omari.

Arhiv Svet24
Ivana je hčerko zadavila z električnim kablom, skrila njeno truplo, napisala dve poslovilni pismi, nato pa storila samomor.

Ugotovili so, da je Ivana hčerko zadavila z električnim kablom, skrila njeno truplo, napisala dve poslovilni pismi, nato pa sodila še sebi. V prvem pismu je za vse skupaj okrivila svojega moža Dejana Majstorovića, s katerim sta bila poročena od leta 2007 in ki sicer zdaj dela v Franciji. Zapisala je, da je bila primorana to storiti, saj da ne more več trpeti njegovega maltretiranja. V drugem pismu pa se je poslovila od matere in očima. Zdaj so na plano prišle nove podrobnosti o tragičnem dogodku. Oglasil se je namreč Ivanin očim Siniša Milisavljević.

Arhiv Svet24
Hiša v Sokobanji, kjer se je zgodila tragedija. Policisti so na podstrešju našli mrtvo mater, pozneje pa še truplo nesrečne Natalije, ki je bilo skrito v omari.

Smrt je nastopila zaradi zadušitve

»V vsakem zakonu prihaja do sporov. Moram pa povedati, da se Ivana nikoli ni pritoževala nad soprogom Dejanom. Sicer pa ne želim več govoriti, razumite me,« je dejal Siniša, ki je bil v petek s soprogo Gordano, Ivanino materjo, v hiši v Sokobanji, kjer je prišlo do tragičnega dogodka. Z ženo sta se v Sokobanjo vrnila v četrtek popoldne, takoj po pogrebu male Natalije v Beogradu.

Arhiv Svet24
Ivano Majstorović in njeno osemletno hčerko Natalijo so pokopali v četrtek na Kumodraškem pokopališču v srbski prestolnici.

Poleg Natalije so pokopali tudi njeno mater. Rezultati obdukcije so sicer pokazali, da je smrt tako pri Ivani kot pri Nataliji nastopila zaradi zadušitve. V naslednjih dneh naj bi bil zapisnik z obdukcije dostavljen na višje tožilstvo v Nišu, ki sicer vodi preiskavo.