Slovenija

Oholega voznika kaznoval kar občan

ss
7. 3. 2016, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Wandali bli.

10. V Cerknici so neznanci vlomili v trgovino in ukradli 14 motornih žag znamke Husqvarna. Škode je za okrog 12 tisoč evrov.

9. Koroški policisti so na Prevaljah obravnavali tatvino okrog 60 kovinskih oziroma aluminijastih platišč, ki so jih tatovi ukradli s parkiranega tovornega vozila. Na nekaterih platiščih so bile že nameščene tudi pnevmatike. Škode je za okrog 4000 evrov.

8. Neznani storilec je v gozdu pri Pristavi posekal dve akaciji premera približno deset centimetrov in povzročil manjšo škodo. Ker je oškodovanka odstopila od zahteve za pregon, bodo goriški policisti zadevo zaključili s poročilom pristojnemu tožilstvu.

7. Po Plešivcem so neznanci vlomili v Poštarski dom. Oskrbniki pogrešajo LCD-televizor in menjalni denar.

6. Radovljiški, jeseniški in kamniški policisti so imeli ta teden opravka z Romuni, ki so z različnimi izgovori od občanov molzli denar.

5. V Novi Gorici so neznanci s parkiranega tovornega avtomobila znamke DAF ukradli plastično masko prednjega desnega žarometa. Lastnik je oškodovan za okrog 300 evrov.

Neznani storilec je v gozdu pri Pristavi posekal dve akaciji premera približno deset centimetrov in lastnici povzročil manjšo škodo.

4. Gorenjski policisti so obravnavali voznika kombija, ki je na avtocesti med Naklim in Kranjem izgubil več parov tekaških smuči. Smuči, ki so ležale razmetane po odstavnem pasu, je odstranil prijavitelj, policisti pa so z zbiranjem obvestil kmalu izsledili tudi voznika kombija. Smuči so mu vrnili, izročili pa so mu tudi globo v višini 120 evrov.

3. V Negonjah pri Rogaški Slatini je neznanec iz novogradnje ukradel vhodna vrata ter več balkonskih vrat z žaluzijami. Škode je za okrog 4000 evrov.

2.  Prejšnji ponedeljek je neznanec s parkirnega prostora pred šolskim centrom v Velenju ukradel črn avtomobil znamke Volkswagen Golf, letnik 2008, v torek pa je občan policiste obvestil, da je ukradeno vozilo opazil na Jenkovi ulici. Policisti so na omenjeni ulici izsledili tudi voznika; ta jim je poskušal pobegniti, a brez uspeha. Najprej je čelno trčil v intervencijsko vozilo policije, vzvratno še v civilno vozilo policije, mimogrede pa je oplazil dve parkirani vozili občanov. Izkazalo se je, da za volanom sedi mladoletni domačin, s prav tako mladoletno sopotnico iz Nazarij. Sledijo ustrezni ukrepi.

1. Kranjski policisti so na Koroški cesti obravnavali Ljubljančana, ki je svoje osebno vozilo nonšalantno parkiral na pločniku za pešce in kolesarski stezi, z dejanjem pa je najmanj otežil in oviral gibanje pešcev in kolesarjev. »To nepravilno parkiranje se je odrazilo tudi na stanju vozila, saj mu je storilec v tem času poškodoval zunanje vzvratno ogledalo, po dejanju pa s kraja odšel. Policisti so osebo pozneje izsledili, postopek pa vodijo proti obema. Proti vozniku zaradi nepravilnega parkiranja, proti mimoidočemu pa zaradi suma poškodovanja tuje stvari,« so pojasnili na kranjski policijski upravi. Za nepravilno parkiranje je zagrožena kazen od 40 do 120 evrov, za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari pa denarna kazen ali zapor do dveh let, pregon pa se začne na predlog oškodovanca.