Svet

Melanija Trump je spregovorila

STA
24. 2. 2016, 19.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Soproga vodilnega predsedniškega kandidata republikanske stranke Donalda Trumpa je v enem od redkih intervjujev v času kampanje branila svojega moža pred kritikami, da je proti priseljencem in poudarila, da kritizira le nezakonite priseljence. Melanija Trump je dala intervju jutranjemu programu televizije MSNBC.

Trumpova je uporabila podobne argumente za obrambo svojega moža, kot jih uporabljajo njegovi volivci, ko izpostavljajo njo in prvo soprogo Ivano kot materialni dokaz, da kandidat ni proti priseljencem, saj se poroča z njimi.

Povedala je, da njen mož nima nič proti zakonitim priseljencem, ki upoštevajo zakone in gredo skozi vse ovire, da pridejo do dovoljenja za delo in bivanje in potem državljanstva. Pri tem je opisala svojo pot do državljanstva in razložila, da je imela sprva vizum, ki ga je podaljševala s potovanji v Slovenijo.

"Prišla sem nazaj. Zaprosila za zeleno karto. Po letih zelene karte pa sem zaprosila za državljanstvo. Upoštevala sem zakone in nisem nikoli pomislila, da bi ostala v ZDA na nezakonit način. Ne moreš le reči v redu, bom ostala tu in naj se zgodi kar se bo zgodilo," je dejala.

Enako mnenje kot mož ima Melanija tudi glede njegove zamisli, da se vsem muslimanom začasno prepove vstop v ZDA. "K nam prihajajo ljudje, za katere ne vemo, kdo so in kaj bodo naredili. On želi le zavarovati ameriške ljudi, zato da bomo imeli državo in jo ohranili varno," je povedala priseljenka iz Slovenije ter poudarila, da gre za začasno prepoved in ne zadeva vseh muslimanov.

Melanija Trump za razliko od uvodnih let bivanja v ZDA, ko je pričakovano dolgo razlago glede nikomur znane države njenega izvora občasno v kali zatrla z odgovorom, da prihaja iz bolj znane Avstrije, svojega porekla zadnja leta več ne skriva. Slovenija več ni novost, vendar pa je Melanija Trump najprej Američanka, ki pač ima svoje korenine nekje drugje, tako kot vsi drugi beli Američani.

V politiko se ne vpleta, razen če je potrebno podpreti moža, sicer pa vedno poudarja, da je njena najpomembnejša vloga sedaj vloga matere sinu Barronu, kar jo polno zaposluje in v čemer uživa.

Branila ga je tudi pred napadi, da se grdo obnaša do ženska
Melanija Trump moža spremlja na kampanji, intervjuje pa ponavadi zavrača. Pogovor za oddajo "Morning Joe" na liberalni televiziji MSNBC sicer ni tako veliko presenečenje, saj imata voditelja oddaje - nekdanji republikanski kongresnik iz Floride Joe Scarborough in hčerka Zbignewa Brzezinskega, svetovalca za nacionalno varnost v administraciji Jimmyja Carterja Mika Brzezinski - zelo tople odnose z Donaldom Trumpom na jezo drugih televizij, saj newyorški milijarder povečuje gledanost.

Melanija Trump je Miki Brzezinski branila moža tudi pred napadi, da se grdo obnaša do žensk. Znane so njegove žalitve nekaterih znanih žensk. Nekdanjo predsedniško kandidatko republikancev Carly Fiorina je opredelil kot preveč grdo, da bi kdo volil za njo, še vedno pa odmeva spor z voditeljico konservativne televizije Megyn Kelly, ki mu je zastavljala ostra vprašanja.

Trumpova soproga je razložila, da je zadeva precej enostavna, ker mož nima nič proti ženskam, ampak ne dela razlik med moškimi in ženskami. "Vse ženske obravnava enako kot moške. Povedal bo to, kar misli in se ne bo zadrževal samo zato, ker gre za žensko. Če si človek, si človek," je poudarila Trumpova, ki lahko postane prva prva dama ZDA, ki ni bila rojena v ZDA vse od soproge šestega predsednika ZDA Johna Quincyja Adamsa Louise Catherine Johnson Adams.