Črna kronika

S kuhinjskim nožem nad partnerja bivše

Robert Marin
24. 2. 2016, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča sta včeraj sedla brata Derviš in Šerif Mešinović, prvi je obtožen poskusa uboja, drugi nasilništva in povzročitve lahke telesne poškodbe.

STA
Enainšestdesetletni Deviš Mešinović je vse od dogodka v priporu, za poskus uboja pa mu grozi od 5 do 15 let zapora.

Enainšestdesetletni Derviš Mešinović je po dogodku v priporu, za poskus uboja pa mu grozi od 5 do 15 let zapora. Tri leta mlajši brat Šerif se brani s prostosti, za nasilništvo in povzročitev lahke telesne poškodbe pa mu grozi do tri leta zapora.

Včeraj je bil zanju predviden predobravnavni narok, ki daje obdolženim možnost, da se izjasnijo o očitkih in se v zameno za priznanje krivde s tožilstvom pogodijo za nekoliko milejšo kazen, ki pa je bil potem na predlog obrambe preložen, ker v kazenskem spisu manjkajo nekateri dokumenti ...

Nadaljevanje 11. marca

Kot je pojasnil zagovornik prvoobtoženega, odvetnik Andrej Vrečko, v spisu manjka DVD s posnetki telefonskih pogovorov njegovega klienta, s katerimi bi se rad seznanil, preden se Derviš izreče o krivdi. S povedanim se je strinjal tudi Šerifov zagovornik, odvetnik Domen Krištof. »Predsednica senata pove, da se prošnji zagovornikov ugodi in da bo sodišče najprej pribavilo DVD-posnetek. Iz tega razloga se predobravnavni narok preloži,« je sodnica Polona Herman po krajšem poizvedovanju narekovala strojepiski. Derviš in Šerif se bosta o krivdi lahko izjasnila 11. marca.

Neuradno smo izvedeli, da se je Derviš novega partnerja svoje bivše lotil s kuhinjskim nožem, njegov mlajši brat Šerif pa z brcami in pestmi.

Krvavi obračun na ulici

Krvavi incident se je zgodil 8. novembra lani okrog 20. ure v Štepanjskem naselju v Ljubljani, pred vhodom v blok oškodovanca Tomislava R. in njegove izvenzakonske partnerice Tatjane M., bivše žene prvoobtoženega. Podrobnosti iz obtožnice bo tožilec Primož Suknaič predstavil na glavni obravnavi, če prej z obdolžencema ne bodo sklenili sporazuma o priznanju krivde, neuradno pa smo izvedeli, da se je Derviš novega partnerja svoje bivše lotil s kuhinjskim nožem, njegov mlajši brat Šerif pa z brcami in pestmi.

Pred sodnico »sikal« bivši

Po naših informacijah sta se Derviš in Tatjana ločila že pred leti, še vedno pa skupaj skrbita za devetletno punčko. Kritičnega dne se je deklica vrnila od očeta, pri njem pa pozabila svoj mobilni telefon, zato se je Tatjana z Dervišem dogovorila, da ji ga Šerif dostavi pred blok. Ker je Tomislav ni pustil same, je odšel z njo. Pred blokom pa ni bil le Šerif, z njim je bil tudi Derviš, ki je menda takoj, ko je zagledal Tomislava in Tatjano, z nožem planil nad njiju. Derviš naj bi Tatjani sicer že dlje časa grozil, včeraj med obravnavo pa ji je dvakrat prav prav potiho siknil: »Puši mi kurac!« Oba obdolženca sta sicer že v pokoju, nihče od njiju pa v preteklosti še ni bil kaznovan.