Svet

Ribič našel mrtva otroka

STA
16. 12. 2015, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nevarna pot beguncev med poskusom prečkanja Egejskega morja je znova terjala smrtne žrtve med otroki. V morju pred turškim letoviškim mestom Cesme je namreč lokalni ribič našel trupli dveh iraških otrok, starih dve in šest let.

Otroka sta bila med 200 migranti in begunci, ki so prečkali Egejsko morje, da bi prišli do Grčije. Vse ostale so rešili.

Ribič je trupli otrok, ki sta plavali v morju, izročil obalni straži v Izmirju.

Turški mediji so poročali, da sta bila otroka med 200 migranti in begunci, ki so prečkali Egejsko morje, da bi prišli do Grčije. Vse ostale so rešili.

Egejsko morje je letos skušalo prečkati okoli 650.000 migrantov in beguncev. Ti najpogosteje prihajajo iz Iraka in Sirije. Nevarne poti ni preživelo okoli 500 ljudi, mnogi med njimi so bili otroci.

Svet je sicer letos pretresla fotografija mrtvega dečka, čigar truplo je naplavilo na turško obalo blizu turističnega kraja Bodrum. Takrat sta v brodolomu umrla tudi njegov štiriletni bratec in mama. Družina je bila iz sirskega mesta Kobane na poti k sorodnikom v Kanado, tragedijo pa je preživel samo oče.