Svet

Na severu Francije novo streljanje, talce so uspeli rešiti

T.C.
24. 11. 2015, 20.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V svet prihajajo šokantna poročila, da je v kraju Roubaix na severu Francije prišlo do ponovnega streljanja.

Roubaix

Domnevno naj bi napadalci zajeli več talcev, ki naj bi bili tudi ranjeni.

Roubaix

Glede na to, da Belgija in Francija, pa tudi vse države Europola še vedno mrzlično iščejo 30-letnega Mohameda Abrinija, ki je nevaren in oborožen, so nekateri analitiki začeli namigovati, da naj bi bila najnovejša drama povezana prav s to iskalno akcijo.

Medijska hiša BBC je sprva objavila neuradne informacije, da naj bi šlo za oborožen bančni rop, med zajetimi talci naj bi bil tudi direktor banke z neposrednim dostopom do trezorja.

Neuradno naj bi dramo končali okoli 22.30 ure, pri čemer naj bi ubili vsaj enega napadalca.

Kasneje so sporočili, da so vsi talci, ki so jih danes po domnevno spodletelem poskusu ropa zajeli v Roubaixu na severu Francije, na varnem, je sporočila tamkajšnja prefektura.

Roubaix

Po navedbah virov na francoskem notranjem ministrstvu v drami ni bilo ranjenih, kasneje pa so sporočili, da je bil v operaciji ubit eden od treh ugrabiteljev, dva pa je policija prijela.

Sprva je kazalo, da bi lahko šlo za nov teroristični napad, a so oblasti sporočile, da temu ni tako. Šlo naj bi za poskus ropa.

Močno oboroženi roparji so sprva zajeli štiri talce, a sta dva uspela pobegniti. Na prizorišče, ki so ga zaprli, so prišle okrepljene policijske sile in tudi specialci, slišati je bilo streljanje.

Policijski vir je povedal, da so za talce zajeli direktorja banke in njegove svojce.

Roubaix