Slovenija

Kakšne so cene smučarskih kart v predprodaji?

Sašo Avramovič
24. 11. 2015, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vremenske razmere v zadnjih dneh kažejo, da je smučarska sezona tako rekoč pred vrati. Kot so napovedali upravljalci slovenskih smučišč in gorski centri, bodo smučišča sicer začela obratovati po prvem obilnejšem sneženju ali ob dovolj nizkih temperaturah, ki bodo omogočile umetno zasneževanje.

Arhiv Svet24
Na Golteh začetek sezone napoveduje 4. decembra.

Upravljalci smučišč in gorski centri so zadovoljni s prejšnjo poletno sezono, zdaj pa že zrejo naprej in nestrpno pričakujejo nižje temperature in obilnejše sneženje. Smučišča se pred zimsko sezono sicer ne morejo pohvaliti z večjimi naložbami. »Ob pomanjkanju večjih investicij je bilo v pripravi na zimsko sezono veliko pozornosti namenjene starejšim žičniškim napravam in njihovi obnovi,« pa je na pred dnevi dejal predsednik Združenja slovenskih žičničarjev Ernest Kovač.

Od prodaje vozovnic se ne da preživeti

Na smučiščih so v pripravah na zimsko sezono veliko vlagali tudi v sisteme zasneževanja in v dodatno ponudbo za obiskovalce, saj se, kot je poudaril Kovač, zavedajo, da se zgolj od prodaje smučarskih kart ne da preživeti. Velik napredek za prihajajočo sezono pa je bil po njegovem dosežen pri pripravi skupnih smučarskih vozovnic. Prvič so se namreč vsa večja smučišča (Krvavec, Kranjska Gora, Rogla, Cerkno, Golte, Vogel …) odločila, da ponudijo možnost smučanja z eno vozovnico (sezonska karta).

Poleg skupnih vozovnic, ki so že v prejšnjih letih omogočale smučanje na omejenem številu smučišč, so bile letos uvedene nove večdnevne vozovnice, s tem pa želijo slovenskim smučarjem ponuditi ugodne produkte.

Novosti in cene vozovnic

Na Krvavcu pravijo, da je bila poletna sezona v primerjavi s predhodnimi leti boljša, smučarsko sezono pa bodo po načrtih odprli konec tega meseca oz. v začetku decembra. Za dnevno vozovnico za odrasle je treba v predprodaji (do 30. 11.) odšteti 27, za mladino (od 14 do 19 let), za upokojence (nad 65 let) 23 in za otroke (do 14 leta) 14,50 evra.

V Kranjski Gori menijo, da so dobro pripravljeni na zimsko sezono. Večjih novosti smučarjem letos ne morejo ponuditi, trenutno pa pridobivajo dokumentacijo za izgradnjo gondole na vrhu Vitranca. Kot so napovedali na spletni strani, je predviden datum odprtja smučišča 27. 11. 2015. Dnevna vozovnica v predprodaji (do 30. 11.) za odrasle stane 28, za otroke (od 6 do 15 let) 18, mladino (od 15 do 24 let) in za upokojence (nad 60 let) pa 23 evrov.

Prihajajoče smučarske sezone se veselijo tudi na Rogli, kjer se bodo letos osredotočili tudi na dodatne animacijske dogodke in dejavnosti, ki bodo popestrile čas smučarjem. Dnevna vozovnica za odrasle stane v pred prodaji (do 30. 11.) 27, za mladino (od 14 do 19 let) in za upokojence (nad 65 let) 23 ter za otroke (do 14 let) 14,50 evra.

Na Golteh so bile poleti hotelske zmogljivosti sprva zasedene slabše od pričakovanj, kasneje pa so se rezultati izboljšali. Končali so vzdrževalna dela na napravah, začetek sezone pa, če bo šlo po načrtih, napovedujejo za 4. december. Dnevna vozovnica v predprodaji (do 30. 11.) za odrasle stane 24,50, za otroke (od 6 do 15 let) 13,50, za mladino (od 15 do 18 let) in za seniorje (nad 60 let) pa 21,50 evra.