Svet

VIDEO: Policist dijakinjo zgrabil za vrat in zvlekel v kot

sta/b.k.
27. 10. 2015, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Posnetek nasilne aretacije temnopolte dijakinje, ki jo je na šoli v Južni Karolini v ponedeljek izvedel belopolti policist, je v ZDA povzročila val zgražanja. Policist, ki so ga začasno suspendirali z delovnega mesta, je dijakinjo aretiral v učilnici, sredi pouka.

Nasilni policist Ben Fields je suspendiran.

Posnetki, ki naj bi jih naredili drugi dijaki, prikazujejo, kako policist vstopi v učilnico srednje šole v mestu Columbia. Po kratkem pogovoru z dijakinjo, ki sedi za svojo mizo, jo zgrabi za vrat, prevrne s stola in nato zvleče v kot prostora.

Posnetek je zaokrožil po spletnih družbenih omrežjih in sprožil zgrožene odzive.

Lokalna policija je na novinarski konferenci pojasnila, da so dijakinjo večkrat pozvali, naj zapusti učilnico - razlogi niso jasni - a tega ni hotela.

Natančno ozadje incidenta sicer ni znano. Tudi po poročanju lokalne televizije WIS so dijakinjo v šoli večkrat zaprosili, naj odide iz učilnice, ker tega ni hotela, pa so poklicali za šolo pristojnega policista.

Ameriški mediji so policista prepoznali kot Bena Fieldsa. V času trajanja notranje preiskave, ki jo je uvedla policija, so ga suspendirali z delovnega mesta.