Svet

Ukrajina prepovedala filme Gerarda Depardieua

B.K.
10. 8. 2015, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ukrajinsko ministrstvo za kulturne zadeve je v soboto predstavilo črno listo domnevno proruskih igralcev in pevcev, katerih izdelki so sedaj v Ukrajini prepovedani. Na listi se je znašel tudi v franciji rojen igralec Gerard Depardieu.

Reuters

Nova črna lista je le nadaljevanje seznama, ki je že leta 2014 v Ukrajini prepovedal več kot 100 ruskih filmov in televizijskih oddaj, da ukrajinski državljani ne bi bili pod vplivom ruske pop kulture.

66-letni Depardieu sicer že od julija ne sme vstopiti na ukrajinsko ozemlje, sedaj pa se ne sme več pojavljati niti na televiziji.

Gérard Depardieu, je sicer znan francoski igralec, ki pa se je leta 2013 odpovedal francoskemu državljanstvu, domnevno zaradi davka na bogastvo. Ruski predsednik Vladimir Putin mu je takrat ponudil rusko državljanstvo, Depardieu pa je sprejel Rusijo za novo domovino.

„Ljubim Rusijo in Ukrajino, ki je del Rusije“, je dejal Depardieu lani, na filmskem festivalu v Latviji. Ta izjava je bila najbrž tudi glavni razlog, zakaj ga Kijev ne želi več gledati na svojih zaslonih.