Svet

Schumacher prepoznal ženo in otroka

M.U./Ekipa24
30. 12. 2014, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Michael Schumacher, ki je pred letom dni doživel hudo nesrečo na smučanju je storil korak naprej pri okrevanju.

Arhiv Svet24

Dober prijatelj Michaela Schumacherja, Philippe Streiff, nekdanji voznik formule ena, ki je vse od leta 1989, ko je na dirkališču doživel prometno nesrečo, na vozičku, je v pogovoru za pariški Le Parisien razveselil vse oboževalce popularnega "Schumija", ko je dejal, da je Schumacher storil velik korak naprej pri okrevanju.

Michael naj bi, tako Streiff, bil pri polni zavesti in naj bi prepoznal tako ženo Corinno kot oba otroka, 17-letno Gino Marie in 15-letnega Micka. "Še zmeraj ne more govoriti in komunicira z očmi, toda pozitivno je, da zdaj prepozna ženo in otroka, čeprav ima še vedno velike težave s spominom," je dejal Streiff, ki naj bi informacije dobil od Corinne in francoskega zdravnika Gerarda Saillanta, ki je v Grenoblu skrbel za Schumacherja, pred mnogo leti pa je zdravil tudi Streiffa.

Michael naj bi, tako Streiff, bil pri polni zavesti in naj bi prepoznal tako ženo Corinno kot oba otroka, 17-letno Gino Marie in 15-letnega Micka.

Oktobra, ko se je "Schumi" še zdravil v bolnišnici v Grenoblu, je eden izmed zdravnikov, Jean-François Payen, dejal, da pacienti po navadi za okrevanje po tako hudi poškodbi potrebujejo eno do treh let, Streiff pa pri primeru nemškega dirkača ostaja optimističen: "Po dolgotrajnem okrevanju, ki je pred njim, bi lahko čez čas tudi znova shodil s pomočjo bergel, saj njegova hrbtenjača ni bila poškodovana."