Črna kronika

Obračun mafijskih zapornikov: Zver napadel Darka Šarića

G.G.
30. 12. 2014, 10.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Bivši pripadnik zemunskega klana Sretko Kalinić, znan po vzdevku Zver, se je v priporu med sprehodom zagnal v balkanskega narkošefa Darka Šarića.

Reuters

Pretep so preprečili pazniki in dvojico ločili. Kalinića, ki je znan po svoji brutalnosti, so takoj odpeljali v zapor v Požarevcu, medtem ko je Šarić ostal v Beogradu.

Kalinić je v zaporu že napadel Sretena Jocića, bolj znanenga pod imenom Joca Amsterdam, s katerim ni prijetno zobati češenj. Joca namreč sedi zaradi umora Gorana Marjanovića iz leta 1995, zloglasnemu Miloradu Ulemeku Legiji pa naj bi zabrusil, da mu bo najprej ubil njegove otroke, nato najbližje člane družine, na koncu pa še njega samega. Trenutno mu sodijo še zaradi kaznivih dejanj, ki jih je storil kot člane kriminalne skupine Luke Bojovića. Kalinić sicer sedi zaradi sodelovanja pri atentatu na srbskega premierja Zorana Đinđića, na vesti pa ima še številne druge zločine, ki so mu skupaj nanesli 40 let zaporne kazni.

Na drugi strani se je Šarić vrsto uspešno izmikal policiji. Prijeli so ga marca letos, sodijo pa mu zaradi pranja denarja, zasluženega s preprodajo drog. Šarićevo ime se je v javnosti prvič pojavilo pred petimi leti, ko je urugvajska policijav pristanišču Santiago Vasquez zasegla 2,8 tone kokaina na jahti Maui, ki je plula pod britansko zastavo.