Slovenija

VIDEO: Ni kupcev za Jankovićevega nič kaj dobro ohranjenega mercedesa

R.T.
30. 12. 2014, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Včeraj malo pred enajsto dopoldne, ko je bila napovedana dražba očitno zarubljenega avtomobila Damjana Jankovića, se je okoli vozila zbralo več novinarjev kot pa potencialnih kupcev.

Planet TV
Končno je našel novega lastnika.

To je kmalu ugotovil tudi sodni izvršitelj Dragan Vuković: »Ugotavljamo, da je dražba neuspešna, ker ni nobenega zainteresiranega kupca.«

Jankovićeve dolgove pretežno poplačujejo z dražbami zaplenjenega premoženja.

Da se je avto znašel na dražbi, je posledica milijonskega dolga, ki ima Jankovićeva Electa do Hypa. Izvršbo je zahtevala Hypova slaba banka Heta, a iz 36.000 evrov, kolikor so želeli dobiti za avtomobil, ni bilo nič. Po mnenju interesenta, ki si je podrobno ogledal vozilo, ni vredno toliko. Očitno je, da najstarejši sin Zorana Jankovića avtomobila ni ravno pazil.

Nemara bo za avtomobil več zanimanja prihodnjič, ko bo cena bistveno nižja. Po besedah sodnega izvršitelja Vukovića, naj bi začetna cena bila okoli 15.000 evrov. Ni pa izključeno, da ne bo avtomobil znova pristal v Damjanovih rokah, saj čas obdarovanj še ni povsem mimo. Ta avtomobil so Jankoviću pred tremi leti že prodali – kupec je bil neznan, po nekaj mesecih pa se je z njim spet vozil Damjan Janković.