Vreme

Prihaja še hujši mraz!

M.J.
30. 12. 2014, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, popoldne in zvečer se bo ponekod zmerno pooblačilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature od -6 do 0, na Primorskem do 3 stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Davorin Volavšek

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, ponekod v severni in osrednji Sloveniji bo rahlo snežilo. Burja na Primorskem se bo okrepila Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -15, na Primorskem do -3, najvišje dnevne jutri od -7 do -2, ob morju okoli 1 stopinje Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno in mrzlo. Popoldne bo predvsem v krajih vzhodno od nas občasno rahlo snežilo, jutri pa bodo manjše snežne padavine v krajih severno od nas. Burja ob Jadranu se bo jutri spet okrepila.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. S severnim vetrom v višinah k nam priteka zelo hladen zrak.

Obeti: V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zelo mrzlo bo.

V petek bo večinoma sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Mraz bo nekoliko popustil.

Opozorilo: V sredo in četrtek se bo nadaljevalo zelo mrzlo vreme. Najnižje jutranje temperature bodo marsikje pod -15 stopinj Celzija.