Svet

Tereza Kesovija hudo zbolela

T.P.
13. 12. 2014, 07.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Hrvaško glasbeno divo Terezo Kesovijo (76), ki je še prejšnji mesec veliko nastopala in med drugim razveselila tudi ljubljansko občinstvo, so v sredo zvečer pripeljali v zagrebško kliniko za infekcijske bolezni. Njeno stanje je zelo slabo.

Arhiv Svet24

Terezo so sredi tega tedna zaradi sepse na hitro prepeljali v bolnišnico. »Slaba sem. Samo ležim. Preveč sem šibka, da bi kaj brala, zato cele ure preživim tako, da gledam v prazno. In jočem,« pravi Tereza.

V zadnjih dneh se je borila z visoko vročino, kar jo je zelo utrudilo in izčrpalo. Po zdravniškem pregledu so jo obdržali v bolnišnici, saj so ugotovili, da ima sepso, s katero je imela težave že pred tremi meseci.

»Ko sem septembra končala v dubrovniški bolnišnici, so mi številni rekli, naj zmanjšam tempo. Niso razumeli, da nimam težav s tempom, temveč s stresom. Čustvena sem. Vse, kar se zgodi, si zelo vzamem k srcu,« priznava Tereza.

Pred tremi meseci je velika hrvaška diva preživela v bolnišnici šest dni zaradi infekcije in zaradi tega močno povišane vročine. Ko se ji je zdravstveno stanje izboljšalo, je zapustila dubrovniško bolnišnico in se vrnila v Zagreb, kjer je nadaljevala zdravljenje.