Svet

Čelno trčila dva vlaka s kemikalijami

STA
18. 8. 2014, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V nedeljo sta v ameriški zvezni državi Arkansas trčila dva vlaka z vagoni, polnimi kemikalij. V nesreči sta umrla dva člana posadk vlakov, dva pa sta bila ranjena.

Twitter
Preiskavo nesreče prevzema zvezni Nacionalni odbor za varnost v transportu (NTSB), oblasti Arkansasa pa so sporočile, da je bilo v vagonih skupaj 14 različnih kemikalij, ki pa se niso razlile v okolje.

Za vsak primer so takoj po nesreči v mestu Hoxie iz neposredne bližine evakuirali nekaj sto ljudi, saj je v eni od lokomotiv izbruhnil požar, ki so ga gasili več ur. Med drugim naj bi zagorele alkoholne pijače v enem od vagonov. Večina izseljenih se je v nedeljo čez dan že lahko vrnila domov.

To je bila zadnja v vrsti odmevnih železniških nesreč v ZDA, ki jim je sledil velik požar. Doslej so goreli predvsem vagoni cisterne z nafto in zvezna vlada je julija podala nova pravila, ki bodo postopoma upokojile slabše cisterne.

Nesreča v Arkansasu je povzročila tudi motnje v prometu, saj skozi Hoxie vozi hitri vlak med Chicagom v Illinoisu in San Antoniom v Teksasu. Zamude so trajale nekaj ur.