Svet

Tovornjakar streljal po mimovozečih

L.T.
13. 8. 2014, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Medtem ko se nekateri tovornjakarji zadovoljijo z zapiranjem odstavnih pasov, je Nemec Michael Harry K. (58) svoj bes izlival s strelnim orožjem.

Arhiv Svet24

Tovornjakar je na nemških avtocestah kar pet let streljal na mimovozeče avtomobile, s čimer je želel nevestne voznike naučiti »lekcije«, po njegovem namreč na avtocestah vsak dan poteka vojna.

S svojimi dejanji na srečo ni povzročil smrtnih žrtev, saj je navadno streljal le v tovorne prikolice. Najhujšo nesrečo je povzročil z obstrelitvijo voznice osebnega avtomobila, ki je posledično pri visoki hitrosti zapeljala v varnostno ograjo in bila v kritičnem stanju. Policijske preiskave tovrstnih strelnih incidentov so bile pogosto zapletene, saj žrtve niso niti opazile, da je njihovo vozilo zadela krogla. Nemec je na sodnem procesu svoja dejanja priznal in pojasnil, da je svoj pohod začel leta 2008 po tem, ko ga je s ceste skoraj izrinil drug tovornjak. Tožilstvo trdi, da se je obtoženi zavedal, da lahko njegovi nenatančni streli povzročijo resne prometne nesreče, kar obramba zavrača, češ da obtoženi na to ni niti pomislil.