Svet

Ukrajinska vojska nadaljuje z operacijo proti separatistom

STA
4. 5. 2014, 08.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ukrajinska vojska danes z vojaškimi helikopterji in oklepnimi vozili nadaljuje operacijo proti separatistom na vzhodu države. V Lugansku je v streljanju umrl najmanj en proruski aktivist, še pet je bilo ranjenih, je v Kijevu sporočil notranji minister Arsen Avakov. O spopadih poročajo tudi iz drugih mest.

Facebook

V Mariupolu je vojska začela napad na zasedeno vladno poslopje. "Dali so nam pet minut, da zapustimo stavbo, nakar so začeli s streljanjem," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal tiskovni predstavnik separatistov Mihail Krutko.
V mestu Konstantinovka je bilo več pripadnikov varnostnih sil ranjenih v boju za pomemben televizijski stolp. O streljanju poročajo tudi iz Krematorska in Slavjanska, kjer so v soboto izpustili opazovalce Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse).
"Še naprej bomo posredovali proti skrajnežem in teroristom, ki ignorirajo zakone in ogrožajo življenje državljanov," je napovedal Avakov.
Ukrajinska vojska je vojaško operacijo, s katero želi znova prevzeti nadzor nad mesti na vzhodu države, ki so v rokah proruskih aktivistov, sprožila v petek, v soboto pa jo je še razširila.