Svet

Po žirafcu Mariusu usmrtili še štiri zdrave leve

N.J.
26. 3. 2014, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V danskem živalskem vrtu, kjer so nedavno usmrtili žirafjega mladiča Mariusa in ga nato vrgli levom, je sedaj enaka usoda doletela tudi štiri leve - dva starejša in njuna mladička. In razlog?

Kot so povedali, naj bi to odločitev sprejeli zato, ker v živalski vrt prihaja nov samec. Ta naj se ne bi razumel s starejšima levoma, komaj 10-mesečna njuna mladiča pa menda nista bila dovolj močna, da bi se lahko sama branila. Kot so pojasnili, bi starejši samec skoraj zagotovo izkoristil prvo priložnost, da bi ju pokončal. Osebje v živalskem vrtu naj bi se trudilo poiskati dom štirim levom, a ga niso našli pravočasno, zato so vse štiri leve evtanazirali. Novega samca nameravajo kmalu predstaviti dvoletnima samicama, ki naj bi bili že pripravljeni na parjenje. Izjavili so, da levov ne bodo razkosali v javnosti in jih zmetali živalim, češ da vseh živali ne raztelesijo vpričo ljudi.

Svet je jokal za Mariusom

Isti živalski vrt je močno razburil javnost, ko so tam pretekli mesec s strelom pokončali žirafca Mariusa, ga vpričo občinstva razkosali in vrgli levom. In to samo zato, da se žirafec v prihodnosti ne bi slučajno paril s katero izmed svojih sorodnic. Javnost usmrtitve ni uspela preprečiti nisi s peticijo. Številne je ignoranca s strani živalskega vrta presenetila, javnost pa je odločitev strogo obsodila.